StoryEditorOCM
RukometDUBROVAČKA TOPOVNJAČA |

STIGAO MU POZIV IZ UJEDINJENIH ARAPSKIH EMIRATA Dubrovčanin nastavlja karijeru u Dubaiju, Tomislav Radić: ‘Prilika je tu!‘

Piše Tonči Vlašić
8. ožujka 2021. - 16:42

Potpisao sam. U srijedu putujem za Dubai, a u petak bi trebao imati debi za novi klub. RKHM Dubrovnik mi je izašao u susret. Nisu mi stvarali problem, naprotiv – istaknuo je 26-godišnji Tomislav Radić, koji napušta RKHM Dubrovnik, te odlazi u Ujedinjene Arapske Emirate. Dubrovčanin, igrač koji je sa 70 pogodaka drugi strijelac dubrovačkog kluba i trinaesti strijelac PAKET 24 Premijer lige, ubuduće će braniti boje kluba Al Nasr.

- Čuo sam se s Markom Kobetićem, koji je igrao prošle sezone za Dubrovnik, prije toga u Poreču, Francuskoj i Makedoniji. On je tamo. Od njega sam dobio informacije vezane za ligu, grad, klub... On mi je bio od pomoći. Bit ćemo suparnici. On igra za Al Wasl, četvrtoplasirani sastav lige, dok ću ja igrati za Al Nasr, klub koji je trenutno treći u konkurenciji jedanaest klubova – priča Radić.

- Potpisao sam na dva mjeseca. Ako bude sve u redu, ostao bi tad najmanje još godinu dana – istaknuo je Dubrovčanin, koji je prve treninge odradio u vodi Gruža, ali vrlo brzo iz vode prešao na parket.

- Sa sedam godina sam početo trenirati rukomet. Prvo sam išao na treninge u dvoranu lapadske škole kod Milka Pantovića. Zatim u Gospino polje kod Svena Krile. Debi za prvu momčad sam imao s 15, 16 godina. Trener prve momčadi je bio Ante Dropuljić. Kad sam školovanje nastavio u Zagrebu pokušao sam u Rukometnom klubu Bjelovar. Nisam uspio gore izboriti minutažu. Igrao sam najviše u obrani, malo u napadu. Prebolio sam bio mononukleozu. Sve je to utjecalo da nije bilo onako kako sam želio.

Potom se vratio u Grad, te u Gospino polje.

- Onda je krenula priča sa Zlatkom Saračevićem, pa sa Silvijom Ivandijom, Vedranom Ćurkom, Zdravkom Medićem, bili su tu Sven Krile i Ante Lagator. Iz trećeg ranga smo stigli do najvećeg... To je ono što ću uvijek pamtiti.

Mi pamtimo kako je Radić, dubrovačka 'topovnjača', u povijesnoj prvoj utakmici kluba u najvećem rangu, 27:27 protiv Umaga u Gospinom polju, bilo je to u rujnu 2019., postigao pet pogodaka. Pamtimo i utakmice u kojima je postigao i više pogodaka. Sad će tresti mreže u dalekom Dubaiju...

image
Sedmerac - Tomislav Radić foto: Tonči Vlašić
26. travanj 2024 01:12