StoryEditorOCM
RukometPAMTIT ĆE SVOJ PRVI NASTUP U REPREZENTATIVNOM DRESU

Nedjeljko Jurković, srednji vanjski Dubrovnika, pogodio u posljednjem napadu za pobjedu Hrvatske protiv Slovenije: ‘Debi nije mogao završiti ljepše!‘

Piše Tonči Vlašić
6. studenog 2021. - 11:08

Pamtit će Nedjeljko Jurković svoj debi u dresu (juniorske) hrvatske reprezentacije. 19-godišnjak iz Neuma, topnik Rukometnog kluba hrvatske mladeži Dubrovnik, pogodio je za pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv Slovenije. Digao se u posljednjim sekundama, naciljao i potpisao konačnih 24:23.

- Postigao sam ukupno dva pogotka, pamtit ću i taj prvi, presjekao sam loptu, te pogodio za 21:21, a i taj drugi za pobjedu, dvije, tri sekunde prije kraja utakmice. Debi nije mogao bolje završiti – presretan je srednji vanjski Dubrovnika čije su igre i pogoci, treći je strijelac PAKET24 Premijer lige, donijele poziv izbornika juniorske reprezentacije Kreša Ivankovića.

Neumljanin, koji je nakon matičnog kluba Neum te Metković Mehanike zaigrao za dubrovački klub, debi protiv Slovenije u prijateljskoj utakmici imao je nakon pet dana priprema u Istri.

- Svaki dan smo radili po dva puta. Popodne više na taktici.

image
Hrvatska - Slovenija (Nedjeljko Jurković, igrač RKHM Dubrovnik, juniorski reprezentativac Hrvatske)

Skupa s juniorima na pripremama je i seniorska reprezentacija, koja nije kompletna. Liječnička služba Barcelone produžila je oporavak Luki Cindriću, te je sjajni hrvatski rukometaš morao preskočiti prvo okupljanje u novoj sezoni. Cindrića smo istaknuli jer je Jurkoviću želja biti poput sjajnog hrvatskog reprezentativca, člana europskog prvaka.

- Imali smo trening utakmicu protiv A reprezentacije. Da, šteta što nisam imao priliku zaigrati protiv Cindrića, ali svi ostali su tu, i bio je užitak naći se na treningu te na terenu skupa s njima. Izgubili smo 19:10, igralo se dva puta po 20 minuta. Igrao sam deset minuta. Bio je ovo tjedan u kojem sam uistinu uživao, presretan sam samo zbog činjenice da sam bio na pripremama reprezentacije. Večeras ćemo u Novigradu pogledati utakmicu seniorskih reprezentacija, naše i Slovenije, te se sutra vraćamo klupskim obvezama. Nadam se kako će krenuti i Dubrovnik, kako ćemo početi osvajati bodove i kako ću opet zaslužiti poziv izbornika. Novo okupljanje reprezentacije je idući mjesec. Bilo bi prekrasno opet biti tu, te na kraju izboriti mjesto među igračima koji će iduće godine igrati na Europskom juniorskom prvenstvu u Portugalu – poželio je Jurković. 

24. travanj 2024 13:57