StoryEditorOCM

Ja ne mogu drugo nego da je volin... - Hrvatska bez ‘postave i pol‘ svoje napravila u Szegedu, dobila i Ukrajinu, a sad...

Piše Tonči Vlašić
17. siječnja 2022. - 19:32

Večeras ispred malih ekrana - postava i pol. Našalio se Hrvatski rukometni savez, iako mu nije bilo, vjerujemo, do šale u najavi utakmice s Ukrajinom. Istaknuo je to nakon što su iskrsnuli novi problemi, i to uoči posljednjih 60 minuta u skupini kad su otpala nova dva igrača zbog korone za nastup, David Mandić i Željko Musa. Još prije su se u izolaciji našli Matej Mandić, Lovro Mihić, Marko Mamić, Zvonimir Srna i Leon Šušnja. Plus, na terapijama je bio Domagoj Duvnjak, dok se na Halila Jaganjca nije moglo računati zbog lakšeg potresa mozga zadobivenog pred kraj prvog poluvremena utakmice sa Srbijom.

Bez 'postave i pol' mučili su se naši na početku utakmice s Ukrajincima, ali na odmor su otišli s lijepih pet pogodaka viška (18:13). 

- Došla je na naplatu velika promjena igrača, jedino je Jakov Gojun imao agresiju na početku. Mate Šunjić je imao nekoliko važnih obrana. Iskoristili smo igrača više i zato imamo ovakvu prednost. Bilo bi poželjno u nastavku riješiti to bez previše muke i odmoriti neke igrače - komentirao je za RTL prvo poluvrijeme Ivano Balić, legendarni igrač, danas pomoćnik našeg izbornika Hrvoja Horvata. 

Budući su naši lijepo otvorili drugo poluvrijeme, bilo je jasno kako će nakon Srbije dobiti i Ukrajinu. Na kraju uvjerljiv uspjeh, unatoč svim problemima - 38:25! Plus, uspio je naš izbornik Hrvoje Horvat odmoriti neke igrače, prije svega Luku Cindrića

image
Slave naši navijači pobjedu protiv Ukrajine
Ante Čizmić/Cropix
image
Hrvatska, Hrvatska!!!
Ante Čizmić/Cropix

Hrvatska je tako svoje napravila u zadnjem kolu u skupini. Hoće li nastupiti u drugom krugu Europskog prvenstva? Odgovor ćemo dobiti u posljednjoj utakmici 'C' skupine u kojoj se od 20.30 sati sastaju Francuska i Srbija. Idemo dalje ukoliko Francuska ne izgubi od Srbije, ili ako Srbija dobije Francusku s jedan ili s osam i više razlike. Ne igra nam pobjeda Srbije s dva, tri, četiri, pet, šest ili sedam razlike.

image
Slave naši - izbornik Hrvoje Horvat...
Ante Čizmić/Cropix
30. travanj 2024 18:59