StoryEditorOCM
RukometHRVATSKA KRENULA U MAĐARSKU

Hrvoje Horvat na Euro poveo trojicu Metkovaca, debitant Zvonimir Srna presretan: ‘Odličan osjećaj, baš odličan!‘

Piše Tonči Vlašić
11. siječnja 2022. - 14:24

Oko 13 sati krenula je hrvatska rukometna reprezentacija put Mađarske, u četvrtak, 13. siječnja, počinje Europsko prvenstvo, a naše čeka na startu Francuska. Nažalost, Domagoj Duvnjak i Luka Cindrić se nisu ukrcali u autobus. Zadnje vijesti govore kako je nalaz Duvnjaka negativan, ali kako ima problema s leđima, dok je Cindrić i dalje pozitivan, a kad je tako, ne može u igru.

Naš izbornik Hrvoje Horvat je ukrcao u autobus 17 igrača od kojih su trojica vratari, a među tih sedamnaest su sva trojica Metkovaca, koliko ih je bilo na pripremama: vratar Mate Šunjić (US Ivry Handball) i desno krilo Ivan Čupić (PPD Zagreb) imaju iskustva igranja na velikim natjecanjima, pogotovo Čupić, a treći je debitant – Zvonimir Srna, lijevi vanjski.

- Odličan osjećaj, baš odličan – istaknuo je Srna, član PPD Zagreb, nakon što je izbornik potvrdio kako je i on među putnicima na Europsko prvenstvo.

image
Metkovci u hrvatskoj reprezentaciji - Mate Šunjić, Zvonimir Srna i Ivan Čupić

Preostala dva vratara, koja su krenula za Szeged, su Ivan Pešić (TVB Stuttgart) i Matej Mandić (PPD Zagreb), dva lijeva krila su David Mandić (PPD Zagreb) i Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), drugo desno krilo je Filip Glavaš (HC Trimo Trebnje), pivoti su Leon Šušnja (Orlen Wisla Plock), Marin Šipić (PPD Zagreb) i Nikola Grahovac (PPD Zagreb), još su lijevi vanjski Halil Jaganjac (Nexe), Marko Mamić (SC DHFK Leipzig) i Tin Lučin (Orlen Wisla Plock), srednji vanjski je Ante Gadža (Vardar 1961), a desni vanjski su Ivan Martinović (TSV Hannover Burgdorf) i Šime Ivić (SC DHFK Leipzig).

EURO 2022.

Hrvatska Euro otvara protiv Francuske 13. siječnja, dva dana poslije sa Srbijom, te 17. siječnja nastup u skupini zaključuje utakmicom protiv Ukrajine. Skupinu igra u mađarskom Szegedu.

Prva dva mjesta vode u drugi krug, prenosi se rezultat ostvaren s reprezentacijom koja je također izborila prolaz dalje, a u drugom krugu naša skupina 'C' se križa sa skupinama 'A' (Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora) i skupina 'B' (Portugal, Mađarska, Island i Nizozemska).

Hrvatska u slučaju prolaska drugi krug igra u Budimpešti. Treba u drugom krugu biti među dva najbolja za nastup u polufinalu EP-a.

02. svibanj 2024 00:42