StoryEditorOCM
RukometOGLASIO SE IZBORNIK

Hrvoje Horvat objavio popis igrača za Euro, a na njemu trojica Metkovaca, najmlađi je debitant na velikim natjecanjima

Piše Tonči Vlašić
30. prosinca 2021. - 14:28

Objavio je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat konačni popis putnika na Europsko prvenstvo rukometaša, koje se od 13. do 30. siječnja 2022. igra u Mađarskoj i Slovačkoj, preciznije, popis igrača za završne pripreme, te nastup na Croatia Cupu u Osijeku.

Hrvatski rukometni savez u svom priopćenju ističe: na popisu se nalazi 18 igrača. Uz tri vratara, po dva desna i lijeva krila, te tri kružna napadača, tu je i osam vanjskih igrača. Nakon završnih priprema u Osijeku, koje počinju na Novu godinu i traju do 11. siječnja, izbornik će odlučiti kojih 16 igrača će prijaviti za prvi krug natjecanja.

Uglavnom, na popisu Horvata su trojica Metkovaca, 34-godišnji vratar Mate Šunjić, 35-godišnje desno krilo Ivan Čupić te 24-godišnji Zvonimir Srna, jedan od osmorice igrača na vanjskim pozicijama. Šunjić i Čupić su već igrali velika natjecanja, pogotovo Čupić, dok će Srna, zaigra li na kraju na EP-u, upisati svoj debi na velikim natjecanjima sa seniorskom reprezentacijom. Šunjić je član francuskog US Ivry Handballa, Čupić i Srna igraju za PPD Zagreb.

DUVNJAK, CINDRIĆ...

Osim trojice Metkovaca na popisu su još Ivan Pešić (TVB Stuttgart), Matej Mandić (PPD Zagreb), David Mandić (PPD Zagreb), Lovro Mihić (Orlen Wisla Plock), Filip Glavaš (HC Trimo Trebnje), Leon Šušnja (Orlen Wisla Plock), Marin Šipić (PPD Zagreb), Nikola Grahovac (PPD Zagreb), Domagoj Duvnjak (THW Kiel), Luka Cindrić (Barca), Halil Jaganjac (Nexe), Marko Mamić (SC DFHK Leipzig), Ante Gadža (Vardar 1961), Ivan Martinović (TSV Hannover Burgdorf) i Luka Šebetić (HC Motor).

Među pet rezervi, koje dolaze u slučaju naknadnog poziva, nalaze se između ostalog Marin Šego, Marino Marić i Igor Karačić, a što je svakako iznenađenje...

Hrvatska će do početka Europskog prvenstva uz treninge u Osijeku odigrati dva susreta u okviru Croatia Cupa, i to 6. siječnja od 16.45 sati protiv Bosne i Hercegovine, te dva dana kasnije, 8. siječnja, u istom terminu s Rusijom. Bosna i Hercegovina te Rusija su također sudionice EP-a.

Podsjetnik, Hrvatska Euro otvara protiv Francuske 13. siječnja, dva dana poslije sa Srbijom, te 17. siječnja nastup u skupini zaključuje utakmicom protiv Ukrajine. Skupinu igra u mađarskom Segedinu. Prva dva mjesta vode u drugi krug, prenosi se rezultat ostvaren s reprezentacijom koja je također izborila prolaz dalje, a u drugom krugu skupina 'C' se križa sa skupinama 'A' (Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija i Crna Gora) i 'B' (Portugal, Mađarska, Island i Nizozemska). Hrvatska u slučaju prolaska drugi krug igra u Budimpešti. Treba u drugom krugu biti među dva najbolja za nastup u polufinalu EP-a.

01. svibanj 2024 22:10