StoryEditorOCM

Braća, Antonio i Hrvoje Lončarica, te još jedan dubrovački rukometaš, Tomislav Radić, bodrili Hrvatsku u Szegedu: ‘Naši su ostavili srce na terenu!‘

Piše Tonči Vlašić
15. siječnja 2022. - 22:57
Luka Cindrić postiže pogodak protiv Srbije (Dubrovčani, Antonio i Hrvoje Lončarica, te Tomislav Radić utakmicu Hrvatska - Srbija pratili su s tribina Pick Arene u Szegedu)

Antonio i Hrvoje Lončarica su potegnuli do Szegeda. U 'kockicama', Hrvoje u reprezentativnom dresu Zvonimira Srne, bivšeg suigrača, koji je, nažalost, zbog korone otpao za utakmicu protiv Srbije. Srna nije jedini nedostajao, popis izostanaka naših, što zbog ozljeda, što zbog kazne, što zbog korone, bio je dug, ali Hrvatska je unatoč tome uspjela slaviti u biti ili ne biti utakmici. Pobijedila je Srbiju s 23:20, te ostala u igri za prolaz u drugi krug!

- Ispalo je dobro za nas. U jednoj borbenoj utakmici, u jednoj sjajnoj atmosferi u prepunoj novoj, prekrasnoj areni u Szegedu, naši su ostavili srce na terenu: Napravili su manje tehničkih pogrešaka, te individualnom kvalitetom izborili veliku pobjedu. Igrali su naši dosta agresivno, igralo se šest na šest. Luka Cindrić je uspio povući. Kasnije smo bili hladnije glave. Zaslužena pobjeda naših – prokomentirao je veliku pobjedu Hrvatske Antonio Lončarica, bivši rukometaš koji je zbog ozljede morao rano zaključiti igračku karijeru, ali ne može bez rukometa, te je odmah počeo trenersku karijeru. Danas je trener Rukometnog kluba Ardiaei iz Župe dubrovačke, lidera Druge lige – jug, koji je pozornost na sebe skrenuo pobjedama u Kupu Hrvatske – regija jug gdje je stigao do finala.

- Kakva je atmosfera bila u dvorani u Szegedu? Bilo je dosta naših navijača, mišljenja sam kako nas je bilo dvostruko više nego navijača Srbije. Bilo je baš ugodno biti na tribinama dvorane u Szegedu. Nije ni meni, a ni mom bratu prvi put kako smo otišli uživo pogledati utakmicu naših na velikom natjecanju. Prvi put smo bili kad se 2009. godine Svjetsko prvenstvo igralo u nas, u Hrvatskoj. Bili smo potom na još nekoliko prvenstava.

Lončarice su s Rukometnim klubom hrvatske mladeži Dubrovnik, u kojem su ponikli, izborili plasman u najveći rang hrvatskog klupskog rukometa. U Szegedu je na tribinama skupa s njima bio još jedan junak tog uspjeha – Tomislav Radić, Dubrovčanin, koji danas igra u Mađarskoj. Uoči puta u Szeged Lončarice, te Radić, radovali su se kako će s tribina bodriti još jednog junaka tog najvećeg uspjeha dubrovačkog rukometa – Zvonimira Srnu, svog bivšeg suigrača, koji je danas u dresu reprezentacije Hrvatske.

- Nažalost, Srna zbog korone nije mogao igrati. Baš šteta. 

image
Hrvatska zaustavila Srbiju (Hrvoje i Antonio Lončarica na tribinama Pick Arene u Szegedu)

Luka Cindrić je proglašen za igrača utakmice, a dva Metkovca koja su igrala protiv Srbije, Ivan Čupić i Mate Šunjić, bili su među našim najboljim igračima.  

- Da, Čupić odličan, realizacija super. Šunjić je donio prevagu. Izvanredan potez naše klupe. Pun pogodak je bilo njegovo uvođenje. Nekoliko sjajnih obrana. Ostaje žal što nije mogao igrati i Zvonimir Srna - naglasio je Antonio Lončarica. 

Lončarice su u petak krenule iz Dubrovnika na put. Prespavali su u Zagrebu. Jutros nastavili put. Trebalo im je četiri i pol sata vožnje od Zagreba do Szegeda. Da im je trebalo i duplo više, ne bi im teško palo nakon sjajne pobjede Hrvatske.

image
Slave hrvatski rukometaši 23:20 pobjedu protiv Srbije
Ante Čizmić/Cropix
image
Bravo Hrvatska!!!
Ante Čizmić/Cropix
01. svibanj 2024 20:48