StoryEditorOCM
RukometARDIAEI STARTAO POBJEDOM

Bili su dobri, čvrsti, Maro Dabelić: ‘Sad smo kvalitetniji. Cilj je biti u samom vrhu, a želja je ...‘

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2024. - 12:20
Maro Dabelić, predsjednik Rukometnog kluba Ardiaei/Paolo Bašića - 9 pogodaka protiv Kozale u 31:29 uspjehu na startu nove sezoneTonči Vlašić/

Ribola Kaštela, Senj, Buzet, Umag, Vodice su otvorile novu sezonu pobjedom, a šesti kojem je to uspjelo je Ardiaei, koji je na startu, na Mljekari, u dvorani Osnovne škole Župa dubrovačka dobio Kozalu s 31:29. Umag je jedini pobjedu ostvario kao gost, ostalih pet je bilo uspješno kod kuće. 

Pod vodstvom Rudolfa Ćužića Ardiaei je Kozalu dobio igrajući u sastavu: Ajdin Zahirović (3), Pero Kosović, Teo Putica (3), Davor Romić, Petar Bazdan, Marin Babić (1), Bruno Ugrin (6), Paolo Bašica (9), Luka Morović, Marino Knez (1), Hrvoje Hladilo (4), Vasilije Vujović, Ivan Jurić (4), Hrvoje Lončarica, Maro Peručić i Luka Matušić.  

- Kozala je dovela Raula Valkovića, koji je igrao za Buzet, te je među boljim igračima lige. Bili smo dobri, čvrsti. Kontrolirali smo utakmicu. U drugoj polovici prvog poluvremena smo otišli na plus četiri, u nastavku imali plus pet. Svaki put kad je Kozala zaprijetila, došla na dva pogotka zaostatka, znali smo odmah odgovoriti – kaže Maro Dabelić. Zaključio je igračku karijeru, sad je predsjednik kluba.

- Jesmo li jači ili slabiji u odnosu na prošlu sezonu? Svakako kvalitetniji. Pogodili smo s pojačanjima. Zahirović, srednji vanjski, imao je protiv Kozale deset asistencija za gol. Ulijeva sigurnost ekipi, protočnost lopte u napadu je bolja. Plus iskustvo Babića. Tu je i novi vratar, Vujović iako treba reći kako je protiv Kozale teret na vratima iznio Luka Morović. Baš je bio dobar – naglašava Dabelić. 

PAOLO BAŠICA 9 POGODAKA

Karlo Devčić (Kozala) i Filip Mataija (Rovinj) poveli su utrku za najboljeg strijelca lige. Paolo Bašica (Ardiaei) i Matija Perajica (Dubovac Gaza) su s po devet pogodaka na diobi trećeg mjesta. Peti je Tomilslav Bošnjak (Umag) s osam pogodaka…

image

Rukometni klub Ardiaei

Tonči Vlašić/

U subotu, 5. listopada, u 2. kolu, Ardiaei je u Karlovcu gost Dubovac Gaze (14.30 sati). 

- Doveli su Matiju Perajicu, sačuvali ekipu od lani. Perajica je igrao zadnjih šest godina za križevački KTC u Premijer ligi. Lani je Dubovec Gaza bila solidna, sad je, kažem, jača za Perajicu. Ali, smatram kako smo favoriti. Idemo po dva boda. Nemamo problema s ozljedama. Što nam je cilj ove sezone? Lani smo bili šesti, bliže vrhu, samo dva boda od četvrtog Zadra. Sad smo jači. Cilj je biti u samom vrhu, a želja je prvo mjesto i Premijer liga. Na papiru je prvi favorit Ribola Kaštela, koja je ispala iz Premijer lige, a dovela je par kvalitetnih igrača. Vratio se Mislav Nenadić, koji je igrao za Nexe. Protiv Ribole Kaštela igramo kod kuće u 7. kolu, 6. studenog. Daleko je sad ta utakmica. Imamo do tad tri teška iskušenja na gostovanjima. Nakon Dubovac Gaze čekaju nas još dva duga putovanja, Rovinj i Buzet. Bilo bi lijepo vratiti se s ta tri gostovanja s najmanje četiri boda – poželio je Dabelić. 

SEMAFOR PRVE HL - JUG

Ostali rezultati 1. kola: Ribola Kaštela – Split 27:16, Senj – Dubovac Gaza 31:22, Zadar 1954. – Umag 26:27, Vodice – Hrvatski dragovoljac 24:23, Buzet – Rovinj 28:24.

Ostali parovi 2. kola: Split – Senj, Rovinj – Ribola Kaštela, Umag – Hrvatski dragovoljac, Kozala – Vodice, Zadar 1954. – Buzet.

Ardiaei će u subotu u Karlovcu loviti svoju dvadeset i petu pobjedu u drugom razredu u kojem je od ljeta 2022. godine. Prve sezone ih je ostvario dvanaest, lani jedanaest, a ovu novu sezonu je otvorio pobjedom. 

02. listopad 2024 14:16