StoryEditorOCM
OstaloNOVI MEĐUNARODNI USPJEH TROFEJNOG ČLANA KARATE KLUBA KAKATO

Željo Perković na postolju Europskog prvenstva: ‘Pamtit će se i ova godina!‘

Piše Tonči Vlašić
3. rujna 2024. - 09:19

Vratio se Željo Perković s 14. Europskog WSF prvenstva, koje se održalo u mađarskom gradu Tata, s broncom oko vrata, te evo još jednog međunarodnog uspjeha neumornog veterana Kakata

- Bio sam treći u katama u kategoriji veterana – kazao je Perković, ali nije, odmah će u ‘glavu‘, zadovoljan. 

- Nisam, iako je treće mjesto sjajan rezultat, ali...

Ali je zato što se Željo ne može oteti dojmu kako je domaći predstavnik imao vjetar u leđa. 

- Mene je dobio u polufinalu s 2:3, a mislim kako me nigdje drugo osim na domaćem terenu ne bi dobio. I njemački je reprezentativac, kojeg je Mađar dobio u finalu s 3:2, bio bolji. Meni je Nijemac, koji je također bio razočaran nakon finala, bio jedina prava... Teško mi pada to što moja medalja nije barem malo sjajnija... 

image

Željo Perković - brončani na 14. Europskom WKF prvenstvu

Europska bronca najbolje je dostignuće Perkovića u 2024. godini, koju je počeo osvajanjem dva naslova prvaka Balkana WKF, bio je najbolji u katama i u borbama u kategoriji do 75 kilograma. 

Plus, bio je na državnom prvenstvu drugi. U finalu poraz 2:3. I tad je bilo ‘ali‘. 

- Jest, pogotovo što ni mom suparniku u finalu nije bilo baš previše jasno kako je on dobio, a ne ja. Pa kad već pričamo o odlukama, i na svjetskom WSF prvenstvu, koje je bilo u proljeće u Bugarskoj, ostao sam bez plasmana iako sam uvjeren da je rezultat trebao biti ‘malo‘ drugačiji, ali... Uglavnom, dojam je mnogih, ne samo moj, kako mi suci nisu bili naklonjeni, ali kad se osvrnem na ovu godinu, nova velika je medalja tu. Pamtit će se i ova godina po uspjehu – istaknuo je Perković, trofejni veteran Kakata. 

image

Pokal za treće mjesto i europska bronca - ‘ulov‘ Želja Perkovića na 14. Europskom WKF prvenstvu

Na posljednjem proglašenju najuspješnijih dubrovačkih sportaša dobio je priznanje krovne sportske organizacije grada Dubrovnika za međunarodni uspjeh. Prošle godine je potpisao rezultat karijere kad je u Taškentu, u Uzbekistanu, na 13. Svjetskom prvenstvu u Shotokan karate osvojio dvije medalje (srebro u katama i broncu u borbama).

Sad je u Mađarskoj, na EP-u, osigurao još jednom mjesto pod reflektorima na svečanosti Dubrovačke zajednice športova.

12. rujan 2024 13:07