StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Vratio se najbolji strijelac u povijesti mini ‘Vatrenih‘ doma, Dario Marinović nije opet tu kako bi Square igrao za ostanak!

Piše Tonči Vlašić
30. lipnja 2022. - 10:12

Vratio se Dario Marinović u Square. Nakon koliko? Papire za prijeći u Nacional dobio je 20. siječnja 2009. godine, ali je svoju priču u 'crveno plavom' dresu zaključio na kraju sezone 2007./08.

Nek se zna, otišao je kao pobjednik: Orkan Zagreb - Square 2:6. 

Ivica Gvozden je bio strijelac prvog pogotka za 'crveno plave' u Zagrebu protiv Orkana za bodove, pogađao je i Hrvoje Cvjetković, te Mato Vitković i Denis Hasanović, a Dario bio s dva pogotka prvi strijelac. Trener Squarea je bio Bartul Vukojević, Božidar Butigan i Srđan Ive vratari, još su igrali Mateo Saulan, Joško Atijas, Mario Raguž i Enes Avdić. 

Od zime 2009. Marinović je bio član Nacionala, potom Splita, pa preko granice - prvo Kuvajt (Yarmouk) odakle je pošao u Španjolsku, u El Pozo Murciu. Nakon toga povratak u Split, krenuo za Italiju, ali se ozlijedio (Rieti), pa opet Split, te opet Španjolska, najjača liga svijeta. Nakon dvije sezone u dresu Jimbee Cartagene povratak u Square. 

Cijelo vrijeme u dresu reprezentacije. Najbolji je strijelac Hrvatske svih vremena, srebrna kopačka Eura 2012. godine, igrao je na četiri europska prvenstva...

Stigao je, tj. vratio se Marinović, a kad je tako, nema sumnje, povući će se u Gospinom polju još neki potezi. Marinović nije došao kako bi se Square borio za ostanak. Cijelu karijeru se tukao za vrh. Tako bi trebalo biti i iduće sezone.   

04. svibanj 2024 19:59