StoryEditorOCM
OstaloIZJEDNAČENJE U POLUFINALNOJ SERIJI ZA MALONOGOMETNOG PRVAKA

Vinko Rozga pokvario rođendan Zoranu Primiću! Igrat će se i dvije utakmice u Omišu

Piše Tonči Vlašić
21. travnja 2024. - 22:18

Square – Olmissum 2:3

DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 800. Suci: Dino Kramar (Varaždin) i Krešimir Grgurević (Sibinj), delegat: Luka Klaić (Popovići).

Strijelci: 0:1 Bukovec (25), 0:2 Jurlina (27), 1:2 Kuraja (29), 2:2 Kuraja (37), 2:3 Žilić (39)

SQUARE: Primić, Djaelson, Kuraja, Hrkać, Đuraš – Jurišić, Prce, Daničić Kačić, Džanković, Noković, Lintula, Cvjetković, Rešetina, Dos Santos. Trener: Marin Jukić, pomoćnik: Ivan Tomšić, predstavnik kluba: Mato Cvjetković.

OLMISSUM: Rozga, Kustura, Jurlina, Vanha, Rejala – Čizmić, Zemunik, Hrstić, Bukovec, Žilić, A. Juretić, J. Juretić, Kolobarić, Sekulić. Trener: Frane Despotović, pomoćnik: Ivica Krstulović Opara, predstavnik kluba: Toni Miliša.

Nevjerojatno prvo poluvrijeme. Moglo bi se o njemu danima. Koliko se toga događalo, trebalo bi gledat snimku, pritiskat pauzu, a sve kako bi se sve zabilježilo. Koliko je bilo prilika! Najljepši trenutak? Odakle je izronio Zoran Primić, slavljenik, 33. rođendan, te spriječio vodstvo Olmissuma u posljednjim trenucima prvih dvadeset minuta. Svi kojima su ‘zeleno plavi‘ u srcu su se uhvatili za glavu, nisu mogli vjerovat što je, točnije, kako je vratar Squarea i hrvatske reprezentacije zaustavio udarac.

Zatim, prekršaja je bilo k‘o u priči. ‘Rigali‘ su vatru igrači. Sudački dvojac Dino Kramar i Krešimir Grgurević se nisu oglasili kad je trebalo, odmah na početku, i onda je bilo vatreno. I bilo je svega. Unijeli su nervozu. Pokušali su gasiti vatru žutim kartonima, a u nekim situacijama se činilo kako su mogli pokazati odmah i drugi žuti istom igraču. Ali, bar su u tim situacijama imali isti kriterij. Kako jednoj strani, tako i drugoj.

image

Druga utakmica polufinalne serije doigravanja za prvaka: Square - Olmissum

Tonči Vlašić/
image

Druga utakmica polufinalne serije doigravanja za prvaka: Square - Olmissum

Tonči Vlašić/
image

Druga utakmica polufinalne serije doigravanja za prvaka: Square - Olmissum

Tonči Vlašić/

U 25. minuti pogriješio je Dos Santos, Jeremy Bukovec tu priliku nije propustio. Olmissum je poveo. U 26. minuti pogriješio je Olmissum, ali Haron Džanković nije uspio prevariti Vinka Rozgu. Potom, nakon kornera, volej Marka Kuraje, ali lopta je otišla pored gola. Zatim Josip Jurlina je ušao u Kuraju. Žuti karton. Vrlo brzo novi poklon za goste. Jurlina, kao i Bukovec, to ne propušta – 0:2 (27. minuta).

Srećom za domaćina, vrlo brzo se (napokon) zatresla i mreža sjajnog Rozge. Uspio je to Marko Kuraja. Rozga je vrlo brzo nakon toga spriječio izjednačenje. Sad je on bio razlog što su se ‘crveno plavi‘ hvatali za glavu, čupali kosu. Potom je kod Squarea Mirko Hrkać bio u ulozi golman/igrač. Prvu priliku je imao Maro Đuraš, ali Rozga je spretan, pa je vratar Olmissuma pokušao naciljati nebranjeni gol domaćina, ali u tome nije uspio. Zatim, nakon auta sa strane Jurlina je tukao, ali pored gola. Potom opet pritisak domaćina, i tri minute i 55 sekundi prije kraja je uspio. Opet Kuraja. Ugurao je loptu u mrežu.  

Zatim Djaelson blokira Antonia Sekulića, te je i Brazilac dobio pljesak s tribina. Odlično je čuvao sjajnog pivota gostiju. U 38. minuti Đuraš leđima okrenut golu Olmissuma izbacio je Kuraju u priliku, ali Rozga! Na drugoj strani, minutu i 42 sekunde do kraja ponovno radost Olmissuma. Bruno Žilić je sjajno potegao. Lopta je dirala nekoga na svom putu, te prevarila Primića. Točno 19 sekundi zadnja prilika domaćina, ali Hrkać nije uspio. Olmissum je izjednačio u lovu na tri pobjede na 1:1.

Treća utakmica serije igra se u petak, 26. travnja, u Omišu. Četvrta je dva dana poslije, u nedjelju, 28. travnja. Ukoliko ista momčad ne dobije iduće dvije, igrat će se u Gospinom polju peta, majstorica.

I u drugom polufinalu izjednačenje. Nakon što je Stanoinvest Futsal Pula dobila prvu u svom domu s 3:2, Futsal Dinamo je slavila u Puli, u drugoj, i to s 2:1. 

03. svibanj 2024 19:51