StoryEditorOCM
OstaloVELIKA POBJEDA STOLNOTENISAČA LIBERTAS MARINKOLORA

Tri sata i 15 minuta treslo se Gospino polje, kapetan odlučio, Japec: ‘Što sam rekao Mihu? Odigrao si zadnja tri poena iz udžbenika!‘

Piše Tonči Vlašić
11. studenog 2023. - 21:05

Što sam rekao Mihu na kraju? Odigrao si zadnja tri poena kao iz udžbenika! – zagrlio je Tomislav Japec svog kapetana Miha Simovića, koji je dobio Tomislava Kolareka u odluci, tko će slaviti u derbiju neporaženih sastava najvećeg ranga, HEP Hrvatske Super lige, Libertas Marinkolor ili STK Zagreb. Prvi set za Simovića 12:10, drugi za Kolareka 11:6, zatim opet Miho – 11:8, te 11:6!

- Prvo, hvala navijačima, koji su ostali... Koliko je sati? Osam i kvarat. Dakle, tri sata i 15 minuta smo igrali, a oni su cijelo vrijeme bili uz nas. Svaka im čast. Što se tiče meča, pa svaki naš meč, koji je važan, ne može završiti drugačije. Govorili smo kako nema više atmosfere na našim mečevima, ali smo pogriješili. Čim je neka važna utakmica, a utakmica sa STK Zagreb je bila važna, gledatelji su došli. Hvala još jednom navijačima, njihova podrška nam je puno značila. Čestitam Filipu (Čipinu), Tomislavu (Japecu)... Što još reći? Da, ovo je velika pobjeda. To sigurno. Međutim, dosta je još do kraja, ali lijepo je skočiti na vrh tablice pobjedom protiv STK Zagreb – nije skrivao sreću Simović.

Čipin je otvorio meč pobjedom. I on je s 3:1 svladao Kolareka. Izgubio je prvi set, a zatim uzeo tri za redom. Nakon njega je krenuo Simović, ali nije uspio svladati Bornu Peteka, koji je dobio i Čipina te izjednačio na 2:2. Japec je bio bolji od Luke Zlatkova za vodstvo ‘Pitura’ 2:1.

- Težak meč. Izjednačen, a što smo i očekivali. Nažalost, na 2:1 nisam uspio privesti meč kraju. Petek je odigrao fenomenalno. Čestitam mu. Ovaj meč je dokaz kako smo mi ekipa od tri igrača, a ne jednog ili najviše dvojice. Sva trojica smo doprinijeli ovoj pobjedi. Povukli smo... Znaju me nekad pitati, što je lakše, igrati ili gledati suigrača kako igra. Igrati, to sigurno. Gledati sad ovaj Mihov zadnji meč, odlučujući, uistinu je stresno – vrti glavom Čipin. Razvukao je osmijeh. Obrisao znoj sa čela...

image

Radost Filipa Čipina protiv STK Zagreb

Tonči Vlašić/

- Nama ova pobjeda diže samopouzdanje pogotovo jer nas čeka već idući tjedan dva teška gostovanja, GSTK Zagreb, te Pula, a Pula je sastav koji nas je prošle sezone izbacio u kupu - dodao je Čipin. Zatim, opet Japec.

- Baš sam sretan, dugo nisam bio ovako sretan prvenstveno zbog igre, naravno, i zbog rezultata. Sva trojica smo odigrali stvarnom dobar, ne dobar, već vrhunski stolni tenis. Čestitam dečkima iz Zagreba, koji su također bili sjajni. Ovaj put je meč otišao na našu stranu, rekao bih kako je domaći teren presudio. Međutim, čeka nas za 15 sati novi meč, s Marathonom iz Zagreba. Moramo potvrditi ovu pobjedu, a neće biti lako jer je potrošnja u ovom meču sa STK Zagreb bila velika, baš velika. Ali, ponavljam, jako sam sretan zbog igre i rezultata u derbiju – naglasio je Japec.

image

Dogovor - Filip Čipin i Tomislav Japec

Tonči Vlašić/
image

Borna Petek (STK Zagreb) dobio je oba meča u Gospinom polju

Tonči Vlašić/
image

Idemo ‘Pituri‘ - Nikola Mage, Marinko Matulović...

Tonči Vlašić/

DERBI

Libertas Marinkolor - STK Zagreb 3:2

DUBROVNIK Mala dorana u Gospinom polju. Sudac: Luko Ledinić.

Filip Čipin - Tomislav Kolarek 3:1 (7:11, 11:6, 11:9, 11:6), Miho Simović - Borna Petek 0:3 (6:11, 5:11, 7:11), Tomislav Japec - Luka Zlatkov 3:0 (12:10, 11:6, 11:6), Filip Čipin - Borna Petek 1:3 (9:11, 11:7, 9:11, 10:12), Miho Simović - Tomislav Kolarek 3:1 (12:10, 6:11, 11:8, 11:6).

image

Tužan je Tomislav Kolarek (STK Zagreb)

Tonči Vlašić/
image

Podrška ‘Piturima‘

Tonči Vlašić/
image

Filip Čipin prima čestitke

Tonči Vlašić/
image

Gotovo je - 3:1 za Simovića protiv Kolareka, Libertas Marinkolor je dobio STK Zagreb 3:2

Tonči Vlašić
image

Klupko radosti ‘Pitura‘

Tonči Vlašić/

Libertas Marinkolor ima 6/0, STK Zagreb 6/1.

Libertas Marinkolor i Marathon igraju u nedjelju, 12. studenog, u maloj dvorani u Gospinom polju s početkom u 11 sati.

04. svibanj 2024 16:37