StoryEditorOCM
OstaloSRAMOTA

Tko je odgovoran za ovaj propust?– oglasio se dubrovački klub nakon što Jugaš na kraju ne putuje na SP u Dohu!

Piše Tonči Vlašić
7. veljače 2024. - 15:31

Razočarani smo ovakvim raspletom. Nevjerojatno je da se ovakve greške događaju jednoj ozbiljnoj organizaciji. Poslali smo upit prema Hrvatskom plivačkom savezu u kojem tražimo njihovo očitovanje o tome tko je odgovoran za ovaj propust na štetu našeg plivača, trenera i kluba – oglasio se Plivački klub Jug. Njegov Vlaho Nenadić je trebao biti sudionik Svjetskog prvenstva u Dohi, plivat u štafeti Hrvatske 4 puta 100 slobodno, ali neće put Katara.

- Trebala je to biti jedna lijepa priča – razočarani su u Gružu.

Podsjetnik, izbornik hrvatske reprezentacije Pero Kuterovac je pozvao Nenadića i Hrvoja Tomića, člana splitskog Grdelina. Njih dvojica nemaju A normu za SP, ali, isticalo se, imaju B normu te se kao takvi mogu prijaviti za SP u štafeti, pridružiti dvojici sigurnih sudionika SP-a, Nikoli Miljeniću iz Medveščaka Niku Jankoviću iz Mladosti. Međutim, nakon prijave Hrvatskog plivačkog saveza oglasila se svjetska organizacija, FINA, te javila kako Tomić nema B normu i kao takav ne može plivati u Dohi.

Tomić, koji je upao u štafetu umjesto Jere Hribara, koji je pak zauzet školskim obvezama u Americi, uz to je i ozlijeđen,isplivao je na državnom 100 slobodno 49.90, a što je B norma, ali Hrvatski plivački savez nije prijavio Prvenstvo Hrvatske u kalendar FINA natjecanja za isplivavanje normi. I kako Tomić nema pravo nastupa, ništa od nastupa štafete, te tako u Dohu nije otišao Nenadić.

Ispričao se na kraju Hrvatski plivački savez, ispričao se i Kuterovac, koji nije znao da državno nije u kalendaru FINA-e za isplivavanje normi.

Što sad? Vlaho Nenadić sa svojim trenerom Franom Ćirkom nastavlja se spremati za nastavak sezone. Prvo natjecanje na kojem će plivati bit će Arena kup u Zagrebu 9. i 10. ožujka, a glavni cilj sezone mu je Europsko juniorsko prvenstvo u Vilniusu, u Litvi, koje je od 2. do 7. srpnja.

Da, trebala je ovo biti jedna lijepa priča, junior Juga i reprezentativac na Svjetskom seniorskom prvenstvu. Trebala je to biti  nagrada Dubrovčaninu za sve dobro što je napravio u posljednje vrijeme, a bio je, da se ne zaboravi, peti na Svjetskom juniorskom prvenstvu prošle godine. Nažalost, netko je zaspao u kancelariji HPS-a, te sve uprskao. 

04. svibanj 2024 15:52