StoryEditorOCM
OstaloŠTETA

Tako blizu, a tako daleko. Veloluške blizanke treće u utrci u kojoj su samo prva dva mjesta vodila u Pariz

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2024. - 11:03

Sva odličja što imamo mijenjale bismo za odlazak na Olimpijske igre - poželjela je Josipa Jurković nakon što je sa sestrom Ivanom osvojila broncu na Europskom prvenstvu prije dvadesetak dana. Bila je to prva seniorska medalja za veloluške blizanke na velikom natjecanju.

- Ako uspijemo otići na Igre, to bi bio puno veći podvig od ove medalje. To je cilj kojem težimo i za koji smo trenirale sve ove godine, još otkad smo se upisale na veslanje - dodala je Ivana.

Danas u Luzernu, u Švicarskoj, sestre Jurković su bile u petoj stazi. Četvrte nakon 500 metara, Francuskinje su vodile na prvom prolazu, Dankinje su bile druge, Novozelanđanke treće, Talijanke pete, a Njemice šeste. Negdje nakon 750 metra utrke Dankinje su preuzele vodstvo i nisu ga ispuštale do kraja.

Na 1000 metara Francuskinje su bile druge, Novozelanđanke treće, a naše četvrte. Francuskinje su tad imale 1.65 sekundi prednosti u odnosu na Ivanu i Josipu, koje su nakon 1300 metara došle do trećeg mjesta. Francuskinje su pale na četvrto, Novozelanđanke preuzele drugo, posljednje koje vodi u Pariz...

Poredak se na prva četiri mjesta do kraja utrke nije mijenjao. Dankinje i Novozelanđanke slave, idu u Pariz na Olimpijske igre. 

Uoči utrke Renata Beluhan je u Sportskim novostima izvukla podatak: hrvatska ženska posada je do sad došla najbliže odlasku na Igre 2012. godine kad su Maja Anić i Sonja Kešerac u dvojcu ‘bez’ na finalnim kvalifikacijama u Luzernu završile na trećem mjestu.

Sad opet u Luzernu naš dvojac ‘bez, nažalost, bez Olimpijskih igara. Opet treći. 

15. lipanj 2024 08:24