StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Svega po šest, Juraj Barčot vratio rekord u vlasništvo Juga, te ostvario svoj najveći uspjeh do sad - prvi put je seniorski prvak Hrvatske i državni rekorder!

Piše Tonči Vlašić
16. prosinca 2023. - 21:11

Odakle početi – Juraj Barčot se uoči nastupa na državnom prvenstvu u 25-metarskim bazenima, koje se održava u Rijeci, mogao pohvaliti u disciplini 200 metara mješovito s vremenom 2:02.74. Prijepodne je oborio svoj osobni rekord. S vremenom 2:01.39 uzeo je zlato u juniorskoj i mlađe seniorskoj kategoriji, te izborio ‘A‘ finale, a u kojem je poslijepodne s vremenom otišao ispod dvije minute, 1:59.49, što mu je donijelo njegov najveći uspjeh.

- Juraj je prvi put seniorski državni prvak i prvi put državni rekorder – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

Toni Slavica iz Šibenika nije više vlasnik državnog juniorskog rekorda na 200 mješovito.

- Rekord Slavice bio je 1:59.90, dakle, za 41 stotinku sekunde je Barčot oborio rekord – dodao je Ćirak.

image

Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug

Tonči Vlašić/

Plivački klub Jug je tako opet vlasnik juniorskog rekorda na 200 mješovito. Naime, prije Slavice rekorder je bio u vlasništvu Jugaša Maria Šurkovića – 2:00.03.

Barčot je tako uoči posljednjeg četvrtog dana prvenstva stigao do svog šestog naslova prvaka Hrvatske. Tri zlata je uzeo u juniorskoj, dva u mlađe seniorskoj te sad jedno u seniorskoj kategoriji. Inače, finalni dio trećeg dana prvenstva zlatni jugov junior počeo je osvajanjem bronce na 200 metara prsno s vremenom 2:14.51.

Prati ga i Lara Šurković. I ona je i u ovom petom od ukupno sedam dijelova državnog prvenstva u malom bazenu bila na pobjedničkom postolju. Treća u seniorskoj konkurenciji na 50 slobodo s vremenom 25.76.

image

Lara Šurković

Tonči Vlašić/

Plivački klub Jug uoči zadnjeg, četvrtog dana, ima 18 medalja, svega po šest - zlata, srebra i bronci.

04. svibanj 2024 10:47