StoryEditorOCM
OstaloJEDRI SE OPET

Stravaganza puše za vratom Labudovom adutu, Dubrovnik prvi po ORC-u nakon prve etape 80. Viške regate

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2024. - 20:14

Orsanova Stravaganza je druga po realnom vremenu nakon prve etape 80. Viške regate. Branitelj naslova, Polet Furioso splitskog Labuda, organizatora regate, etapu od Splita do Visa odradila je za dva sata, 31 minutu i 21 sekundu. Bio je brži minutu i 19 sekundi od slavodobitnika ovogodišnje Mrdujske regate, Nika Kmetovića i ekipe.

Među deset najbržih brodova bila su još dva Orsanova broda, sedmi Outsider (Vedran Kosović) s vremenom dva sata, 46 minuta i 2 sekunde, te osmi Dubrovnik (Denis Vukas) koji je ciljem prošao nakon dva sata, 47 minuta i 49 sekundi. Zatim od Orsanovih jedara: Cardea (Mario Jozović) je dvadeset i šesta prošla ciljem, Sundown (Damir Glišović) 29., Južni vjetar (Jadran Gamulin) 54., dok je Analea (Igor Šikić) na 90. mjestu.  

Još smo po Openu, uzimajući u obzir Orsanovce, nakon prve etape plasman među tri najbolja u grupi imaju: Cardea je prva u C2 Grupi, u R4 Grupi je prva Stravaganza, a drugi Outsider, a u R5 Grupi drugi Dubrovnik...

Po ORC-u je prvu etapu tradicionalne regate dobio Dubrovnik, a i tu su još dva broda Orsana u TOP 10 (Outsider je sedmi, a Sundown osmi). Zatim, Outsider je po ORC-u prvi, a Dubrovnik drugi u A grupi, dok je u C grupi treća Analea.

image

Denis Vukas za kormilom Dubrovnika

Cropix/

Zadnja vijest s Visa: 132 broda su prošla ciljem. Prethodna: jedriličari su se suočili s izazovnim uvjetima na moru, puhalo je jugo do 28 čvorova brzine, more 4 do 5, borba je bila velika…

Druga, završna etapa regate od Visa do Splita održava se u nedjelju, 20. listopada, a u subotu, u pauzi između dvije etape, u Viškom portu će se održati regata Luka Vis, jedrit će se u trokut.

18. listopad 2024 20:33