StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Stiže pet medalja s mlađe seniorskog državnog: Leona Niketić doprvakinja,a Andrea Šuljak, Luka Ivanković, Petra Đurković i Šejla Škaljić brončani

Piše Tonči Vlašić
22. listopada 2023. - 20:57
Leona Niketić, Andrea Šuljak i Luka Ivanković (Dubrovnik), Petra Đurković (Konavle Cavtat) i Šejla Škaljić (Dubrovnik 1966.)

Pet medalja osvojile su judoke iz Dubrovačko-neretvanske županije na državnom mlađe seniorskom prvenstvu, natjecatelji do 23 godine, koje se održalo u zagrebačkoj dvorani Sutlinska vrela u Podsusedu.

Najviše uspjeha imali su članovi Judo kluba Dubrovnik, koji su osvojili tri medalje - srebro i dvije bronce, dok se s po jednom broncom mogu pohvaliti Judo klub Konavle Cavtat i Judo klub Dubrovnik 1966. 

Redom, Judo klub Dubrovnik: Leona Niketić je srebrna u kategoriji preko 78 kilograma u kojoj je Andrea Šuljak izborila broncu, i u konkurenciji judoka je Dubrovnik ostvario uspjeh u najtežoj kategoriji, preko 100 kilograma, u kojoj je treći Luka Ivanković. Svo troje je dobilo dvije od tri borbe, i svo troje je poraz upisalo od kasnijeg prvakinje odnosno prvaka. Korak do medalje bio je i Mario Lonco, koji je poražen za broncu. Ostvario je u kategoriji do 100 kilograma pobjedu i dva poraza.

Judo klub Konavle Cavtat: Petra Đurković je brončana u kategoriji do 48 kilograma. Dobila je dvije od četiri borbe. 

Judo klub Dubrovnik 1966.: Šejla Škaljić je brončana u kategoriji do 57 kilograma. Dobila je tri od četiri borbe. Borna Butijer je u kategoriji do 90 kilograma nakon pobjede na startu upisao dva poraza, te ostao bez plasmana.  

image

Mlađe seniorke, kategorija do 48 kilograma - brončana Petra Đurković (Konavle Cavtat, treća s lijeva)

Hrvatski Judo Savez/
image

Mlađe seniorke, kategorija do 48 kilograma - brončana Šejla Škaljić (Dubrovnik 1966., prva s desna)

Hrvatski Judo Savez/
image

Mlađe seniorke, kategorija plus 78 kilograma - srebrna Leona Niketić (Dubrovnik, prva s lijeva) i brončana Andrea Šuljak (Dubrovnik, prva s desna)

Hrvatski Judo Savez/
image

Mlađi seniori, kategorija preko 100 kilograma - brončani Luka Ivanković (Dubrovnik, treći s lijeva)

Hrvatski Judo Savez/
image

Sudili su dvojica Dubrovčana, Dominik Žanetić (treći s lijeva) i Igor Janković (četvrti s desna)

Hrvatski Judo Savez/
image

Na mlađe seniorskom PH 2023. godine nastupile su 53 judašice i 100 judaša

Hrvatski Judo Savez/
image

Sado Bečić, trener Judo kluba Konavle Cavtat

Hrvatski Judo Savez/
image

U konkurenciji mlađih seniora najuspješniji klub je bio Judo klub Kaštela iz Kaštela Starog, dok je u konkurenciji mlađih seniorki najbolji bio Judo klub Pujanke iz Splita

Hrvatski Judo Savez/
29. svibanj 2024 02:46