StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

Square jači u nastavku prvenstva, vratio se BH reprezentativac, koji je u svojoj prvoj sezoni u ‘crveno plavom‘ dresu postigao 13 pogodaka!

Piše Tonči Vlašić
1. veljače 2022. - 14:20

Vratio se Mirko Hrkać. Ponovno će igrati za Square. Bude li, kakav je bio u 'crveno plavom' dresu, trener Antun Bačić će imati 'kartu više' u odnosu na prvi dio sezone.

Hrkać je iz Dubrovnika otišao u ljeto 2020., nakon jedne sezone igranja u Squareu i Hrvatskoj malonogometnoj ligi, i to je preselio u Italiju, u prvoligaša Saviatesta Mantovu. Povukao ga je sa sobom Frane Despotović, i ne samo njega (Ante Daničić, Blago Gašpar i Marko Kuraja).

Pod vodstvom Despotovića, a kad je igrao Hrkać, Square jeu sezoni 2019./20. dogurao do polufinala doigravanja za prvaka u kojem je poražen u Makarskoj od Novo vrijeme Apfel.

Širokobriježanin Hrkać, kojem je danas 30 godina, svoju je malonogometnu karijeru počeo prije gotovo deset godina. Igrao je za Hrvatski dragovoljac iz Splita, Brotnjo, Zrinjski i Mostar SG Staklograd. Potom je u ljeto 2019. stigao u Gospino polje. Postigao je ukupno 13 pogodaka. Prošle sezone šest pogodaka u dresu Saviatesta Mantove, a novu sezonu u Italiji počeo je u dresu CMB Matera, također talijanskog prvoligaša. Bio je strijelac jednog pogotka.

Hrkač je nastupao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

image
Mirko Hrkać je za Square igrao u sezoni 2019./20. te postigao 13 pogodaka

Dakle, Hrkać stigao nakon što je Gospino polje napustio  posljednjih dana 2021. godine Gustavo Henrique Steinwandter, 25-godišnji reprezentativac Austrije, kojem je otac Brazilac, a majka Austrijanka. Gustavo je uoči početka sezone stigao iz redova poljskog prvoligaša Piast Gliwice. Ali, očito nisu bili zadovoljni u Gospinom polju njegovim igrama, te je suradnja zaključena.

Drugi dio sezone počinje krajem idućeg tjedna. Square je na startu domaćin Crnici. U Gospinom polju će se igrati u subotu, 12. veljače. 'Crveno plavi' još imaju odraditi kod kuće zaostatak iz prvog dijela protiv Olmissuma.

PRVA HMNL

Poredak: 1. Olmissum (dvije utakmice manje) 16 bodova, 2. Futsal Dinamo 15 bodova, 3. Futsal Pula 15 bodova, 4. Vrgorac 15 bodova, 5. Novo vrijeme (utakmica manje) 12 bodova, 6. Square (utakmica manje) 11 bodova, 7. AFC Universitas 11 bodova, 8. Crnica 9 bodova, 9. Šibenik 1983. 9 bodova, 10. Alumnus 3 boda.

Raspored 10. kola, Sesvete: Alumnus – Olmissum, Dubrovnik: Square – Crnica, Makarska: Novo vrijeme – Vrgorac, Šibenik: Šibenik 1983. – Futsal Pula, Split: AFC Universitas – Futsal Dinamo.

05. listopad 2024 13:31