StoryEditorOCM
OstaloKARATE

Rekordan broj natjecatelja na Dalmatinskoj ligi: Kakato se šesnaest puta penjao na pobjedničko postolje!

Piše Tonči Vlašić
5. travnja 2022. - 14:36
Dali Macanović (Kakato) osvojio je 2021. godine dvije bronce na državnom prvenstvu, a u 2022. godini se penjao na pobjedničko postolje na sva tri natjecanja

Rekordan broj natjecatelja bilo je na 1. kolu Dalmatinske lige, 560 karataša iz 25 klubova našlo se u Pločama, gdje su se članovi Karate kluba Kakato šesnaest puta penjali na pobjedničko postolje.

- Izborili smo četiri zlatne, isto toliko srebrnih, te osam brončanih medalja – precizan je bio Željo Perković, predsjednik i šef struke dubrovačkog kluba. Izvještaj je počeo s činjenicom kako su debi imala tri člana kluba.

- Prvi put su nastupili Leon Obad, Iris Solomun i Slvija Radić. Leon je u kategoriji kate – učenici 9-7 KYU bez izgubljenog boda u tri meča osvojio ujedno svoju prvu medalju, i to odmah zlatnu. Iris također u kategoriji kate – učenice 9-7 KYU. I ona je imala tri susreta, nije izgubila niti boda, te je i ona iz prve zlatna. Što se tiče Silvije, usprkos tome što ima tek žuti pojas stala je rame uz rame s iskusnijim protivnicama te je nastupila u kategoriji kate – kadetkinje. Ovaj put je ostala bez plasmana, ali je pokazala kako se i na nju može računati – naglasio je Perković osim kojeg je članove Kakata vodila i trenerica Dajana Mrsić. 

Zlato je osvojila u kategoriji kate seniorke Arnela Ovčina nakon dvije uvjerljive pobjede, Asia Vlašić je donijela klubu četvrtu zlatnu medalju u kategoriji kate mlađe kadetkinje s ukupno tri nastupa i tri pobjede. Ovaj put u kategoriji borbe mlađe kadetkinje do 45 kilograma nije uspjela izboriti plasman.

image

Asia Vlašić je osvojila zlato za Kakato u kategoriji kate u uzrastu mlađih kadetkinja

Marko Radivojević je osvojio dvije medalje, prvo broncu u kategorijama borbe kadeti do 57 kilograma, a zatim srebro u kategoriji kate – kadeti. Srebro je osvojila Zara Hadžović u kategoriji kadetkinje-kate, zatim Lidija Prusac u kategoriji kate-seniorke izgubivši u finalu od Ovčine, te Dali Macanović u kategoriji kate – mlađi kadeti, dok je u kategoriji borbi mlađi kadeti do 45 kilograma bio treći. U uzrastu mlađih kadeta brončani su bili i Antonio Mikulić, i Filip Bjelica, zatim Eva Šanje u kategoriji kadetkinje –kate i u kategoriji kadetkinje borbe do 54 kilograma, te Marta Bjelica u kategoriji kate – učenice i u kategoriji borbe učenice do 44 kilograma.

image

Srebro i zlato za Kakato u kategoriji seniorke - kate (prva s lijeva srebrna Lidija Prusac, u sredini zlatna Arnela Ovčina)

BILO JE USPJEHA I PROŠLI MJESEC

Kakato je prošli mjesec imao dva nastupa, u Ljubuškom na Ligi regije Hercegovina (Asia Vlašić je bila prva u kategoriji mlađe kadetkinje kate i treća u borbama u kategoriji do 45 kilograma, Dali Macanović prvi u kategoriji kate kadeti i treći u borbama u kategoriji do 45 kilograma, a Eva Šanje prva u kategoriji juniorke kate), te u Sarajevu na Ilidža Openu, jednom od najjačih turnira u regiji na kojem je ove godine nastupilo 932 natjecatelja iz 87 klubova iz sedam država (medalju za dubrovački klub osvojio je Dali Macanović, koji je bio treći u katama u uzrastu dječaka od 12 do 13 godina).

02. srpanj 2024 00:32