StoryEditorOCM
OstaloSVJETSKO PRVENSTVO U MALOM NOGOMETU

Poznati svi parovi osmine finala, Primića, Marinovića, Kuraju i ostale čeka aktualni svjetski doprvak, a ako prođu ...

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2024. - 08:06

Hrvatska je osigurala mjesto u nokaut fazi Svjetskog malonogometnog prvenstva u Uzbekistanu kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Zoran Primić, Dario Marinović, Marko Kuraja i ostali igrat će za četvrtfinale protiv Argentine, i to u Humo Areni u Taškentu u petak, 27. rujna (17 sati po hrvatskom vremenu).

- Sretni smo što smo ostvarili plasman među šesnaest najboljih reprezentacija na svijetu, to je veliki uspjeh. Ostvarili smo zacrtano, ali naravno da smo u nokaut fazu natjecanja željeli ići kao drugoplasirana reprezentacija u skupini. Na žalost, poraz od Tajlanda u prvoj utakmici učinio je svoje. Ono što raduje jest igra protiv Kube, iako je realizacija, bez obzira na uvjerljivu pobjedu, malo štekala i u toj utakmici. Trebali smo u određenim situacijama jedni druge bolje ispoštivati, u svakom slučaju u našoj igri ima još prostora za napredak - rekao je naš izbornik Marinko Mavrović za stranicu Hrvatskog nogometnog saveza.

Argentina je na zadnjem Svjetskom prvenstvu poražena u finalu od Portugala, a na prvenstvu prije toga bila svjetski prvak.

- Riječ je o fantastičnoj momčadi s puno sjajnih igrača koji igraju u Europi. Argentinu krasi fanatizam i jak pritisak na loptu, presing po cijelom terenu, moćni su u razbijanju igre protivnika. Dobro ćemo ih analizirati i vidjeti na koji način igrati protiv njih, postoji opcija i da igramo zonu. U svakom slučaju, sve ćemo uzeti u obzir. U jednoj utakmici ne postoji favorit, napravit ćemo sve kako bismo se plasirali u četvrtfinale. Pritisak će biti isti s obje strane, u jednoj utakmici je zaista sve moguće - naglasio je Mavrović.

Naši su nakon poraza od Tajlanda (1:2) i Brazila (1:8) dobili u zadnjem, 3. kolu, natjecanja u skupini Kubu (7:0), te su na kraju bili druga najbolja trećeplasirana reprezentacija skupina. Ukoliko bi dobili Argentinu, u četvrtfinalu bi igrali protiv pobjednika utakmice Portugal - Kazahstan. U našem dijelu ždfrijeba su još parovi Tajland - Francuska i Paragvaj - Afghanistan, dok su u donjem dijelu ždrijeba Nizozemska - Ukrajina i Španjolska - Venezuela, te Brazil - Kostarika i Iran - Maroko

Skupinu nisu prošli domaćin Uzbekistan, zatim Kuba, Angola, Novi Zeland, Tadžikistan, Gvatemala, Panama i Libija

23. rujan 2024 08:07