StoryEditorOCM
OstaloBRAVO

Ponos Atletskog kluba Dubrovnik, Marin Lučić i Luna Županović, trener Vedad Đugum ističe: ‘Zato su im rezultati, kad su takvi, ovako dobri!‘

Piše Tonči Vlašić
16. srpnja 2024. - 20:25

Marin Lučić je trenirao nogomet, plivanje i judo prije nego je pokucao na vrata Atletskog kluba Dubrovnik, te krenuo raditi s nagrađivanim atletskim trenerom Vedadom Đugumom, dok je Luna Županović prvo plivala, potom prije gotovo dvije godine počela trenirati atletiku, ali paralelno i odbojku.

- I trener je igrao odbojku – smije se Dugum, ‘udara’ peticu Marinu i Luni, čestita im još jednom na uspjehu ostvarenom na državnom mlađe kadetskom prvenstvu u atletici. Pod njegovim vodstvom Lučić je državni prvak u bacanju vortexa, dok je Županović brončana u bacanju kugle od 2 kilograma.

Radili su, kaže trener, po planu i programu, a svi skupa ističu razliku u odnosu na prethodne sezone, a to su uvedene norme.

- Nema više, tko hoće, dođe i nastupi na mlađe kadetskom prvenstvu, pa kaže kako je bio na državnom – kaže trener Dubrovnika, te dodaje: Oboje su odradili dobro natjecanja u Splitu, Zadru i Makarskoj, ispravljali greške, napredovali i ispunili zadanu normu. Otišli smo prije prvenstva pet dana na pripreme u Makarsku, klub je to osigurao, te potom krenuli na državno u Karlovac.

Rezultati govore kako su radili baš dobro. Naime, Atletski klub Dubrovnik opet ima državnog prvaka, a ne možemo se sjetiti kad je imao zadnji put dvoje svojih članova na pobjedničkom postolju istog natjecanja.

- Što se tiče Marina i bacanja vortexa, ostvarili smo cilj. Nije hitac bio dug, nisu se obarali osobni rekordi, a nisu jer je prvog dana državnog prvenstva u Karlovcu bilo loše vrijeme. Puhalo je, te je vortex ‘plesao‘, ali 69 metara i 67 centimetara je odličan rezultat. Što se tiče Lune i bacanja kugle tu je manje vjetar smetao, međutim, bilo je i kod nje malo treme, ali tako je to kad nemate iskustva nastupanja na državnom, a želite potvrditi dobre rezultate koje ste imali. Opet, rezultat 11 metara i 2 centimetara je njezin osobni rekord, te smo s tim zadovoljni. Što se tiče trčanja, Marin je na u utrci na 60 metara bio četvrti, a vrijeme 8 sekundi i 4 stotinke je njegov osobni rekord. Luna je također bacala vortex, s hicem od 39 metara nismo bili zadovoljni, ali jesmo s osobnim rekordom u utrci na 200 metara. Zatim, Marin je bacio kuglu nikad dalje. Bio je peti. Rezultat dobar, a ono s čime nismo bili pretjerano zadovoljni jest tehnika. Bilo je sitnih grešaka, ali radit ćemo na tome, te to ispraviti. Znate, Marin je u atletici tek devet mjeseci – odgledao je film s državnog Đugum.  

- Trčanja su jaka na državnom, vremena to potvrđuju, ali radimo i mi dobro, tj. sve smo bolji i bolji, točnije sve brži i brži, ali, nažalost, ne možemo parirati klubovima koji treniraju u istim uvjetima u kojima se održava natjecanje. Opet, unatoč tome gdje i kako treniramo, činjenica je kako smo upali u društvo s jednim Agramom, s jednom Slobodom iz Varaždina, s jednim Kvarnerom iz Rijeke, s jednom Mladosti iz Zagreba, te s jednom Slavonijom iz Osijeka, onda moramo biti zadovoljni i ponosni na ova ostvarenja – naglašava trener Atletskog kluba Dubrovnik, hvali Marina i Lunu, kojima čestitaju i ostali u klubu.

- Trud se isplatio – kaže Marin, koji je iz prve na državnom stigao do prvog mjesta. I dok je on bio debitant, Luni je ovo druga medalja ove godine s državnog. U veljači je na dvoranskom, koje je održano na zagrebačkom Velesajmu, također uzela broncu u bacanju kugle, a to je uspjela, ne zaboravlja se, u posljednjoj šestoj seriji. Kuglu je tad bacila najdalje u karijeri, 10 metara i 31 centimetar. Sad je broncu na otvorenom uzela hicem 71 centimetar dužim nego u dvorani.

- I Marin, i Luna su opravdali očekivanja. Napredak je očit. Sve ovo nije iznenađenje budući su baš bili dobri na prethodnim natjecanjima. Marin je u Splitu vortex bacio 76 metara, a sad smo imali želju napasti državni rekord koji je 83 metra i 7 centimetara, ali vrijeme, što sam već spomenuo, jak vjetar, nije išao na ruku natjecateljima – priča Đugum.

Marinu i Luni je ovo bio oproštaj od mlađe kadetskog uzrasta. Prelaze u kadete. Marin je rođen 9. svibnja 2011., a Luna 24. kolovoza 2011. godine. Oboje su sedmaši, oboje idu u 7A razred, Marin u Osnovnu školu Antuna Masle u Orašcu, a Luna je učenica Osnovne škole Ivana Gundulića.  

image

Trener Vedad Đugum, Luna Županović i Marin Lučić

Tonči Vlašić/

- Čeka ih u novoj sezoni višeboj, a on je itekako zanimljiv. Nadam se kako će oboje, i ne samo njih dvoje od članova našeg kluba, imati uspjeha iduće godine na državnim prvenstvima – poželio je trener dubrovačkog kluba, te nakon razgovora za Dubrovački izdiktirao Marinu i Luni plan za dalje. Neće biti puno odmora. 

- Tko je vidio odmarat, treba još više radit, ali nema problema s Marinom i Lunom po tom pitanju. Zato su im rezultati, kad su takvi, ovako dobri - kaže 31-godišnji Đugum, diplomirani profesor tjelesnog odgoja i magistar sporta, koji je već pet godina u Atletskom klubu Dubrovnik. 

08. rujan 2024 02:25