StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS |

POBJEDNIČKI KROZ KVALIFIKACIJE Miho Simović izborio glavni turnir Zagreb Opena, te se našao u društvu velikog Vladimira Samsonova!

Piše Tonči Vlašić
1. listopada 2020. - 20:02
Miho Simović, 27-godišnji član Libertas Marinkolora, bio je uspješan u kvalifikacijama Zagreb Opena, međunarodnog stolnoteniskog turnira, te je njegovo ime u 'kosturu' glavnog turnira, koji se sutra igra u Domu sportova II, a gdje je prvi nositelj veliki Vladimir Samsonov, Bjelorus, koji je bio svjetski doprvak, zatim tri puta pobjednik Svjetskog kupa i tri puta europski prvak. Naravno, gledali smo samo njegova najbolja pojedinačna ostvarenja, a ako bi bacili pogled na sva srebra i bronce, te na sve sve što je još uspio ostvariti u paru, te u momčadskom dijelu velikih natjecanja, tad bi pisali danima.

Samsonov, koji je pet puta osvajao Zagreb Open, prvi put 1998. godine, još uvijek je svjetski vrh. Čak 15 godina je bio TOP 10, a Bjelorus je bio i svjetski broj jedan!

Sa Samsonovim se Simović može ogledati tek u finalu jer je Konavljanin 'upao' u donji dio 'kostura' gdje je drugi nositelj, Frane Tomislav Kojić, trenutno 90. igrač svijeta. Zagreb Open, iako je korona učinila svoje te ovogodišnji turnir nije tako jak kao prethodnih godina, ipak je okupio igrače iz desetak država. Hrvatski stolnoteniski savez je istaknuo podatak kako je posljednje službeno natjecanje prije početka pandemije bilo je Europsko prvenstvo do 21 godine u Varaždinu, a kako je Zagreb Open prvo seniorsko međunarodno natjecanje nakon gotovo osam mjeseci.

Simović je bio najbolji u kvalifikacijskoj skupini '3' (po četiri igrača u skupini, dva najbolja su iz svake skupine išla dalje, u glavni turnir). Najviše ga je u skupini namučio Rumunj Eduard Ionescu (11:9, 7:11, 11:8, 8:11, 11:4), koji je osvajanjem drugog mjesta u skupini također izborio glavni turnir, a koji će na startu glavnog turnira igrati baš protiv Samsonova. Simovića pak čeka u osmini finala Bruno Petek iz zagrebačkog TIS-a. Pobjeda vodi u četvrtfinale, a suparnik će tad biti bolji iz ogleda Andrei Tomica (Rumunjska) – Frane Tomislav Kojić (Hrvatska/2). Za osvojiti Zagreb Open treba u glavnom turniru nanizati četiri pobjede!
04. svibanj 2024 07:52