StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Nove dvije medalje za Juga, i to sad seniorske, Juraj Barčot i Lara Šurković na postolju prijepodne, na postolju poslijepodne

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2023. - 20:40

Dvije nove medalje za Plivački klub Jug na državnom prvenstvu u 25-metarskom bazenu, koje se održava u Rijeci, i to u seniorskoj konkurenciji. Seniorski doprvak je junior Juraj Barčot na 200 leđno, a treća u apsolutnoj konkurenciji na 100 slobodno je mlađa juniorka Lara Šurković.

Barčotu je to treća medalja na prvenstvu i treća na 200 leđno. Prve dvije je osvojio prijepodne kad je u svojoj juniorskoj kategoriji osvojio naslov državnog prvaka, te srebro u mlađe seniorskoj. U ‘A‘ finalu, kad se odlučivalo o medaljama u seniorskoj konkurenciji, plivao je 1:57.25. Uspješniji od njega bio je samo Petar Pavalić iz Olimpa Zabok (1:56.48).

Šurković se pak peti put popela na pobjedničko postolje od čega četiri puta u disciplini 100 metara slobodno. Nakon što je u jutarnjem programu osvojila srebro u kategoriji mlađih juniorki, te isti rezultat uspjela ostvariti i u juniorskoj, te mlađe seniorskoj konkurenciji, sad je u seniorskoj bila treća. Za zlatnom Anom Bobanović iz riječkog Primorja zaostala je 14 stotinki sekunde, a za srebrnom Meri Furdi iz Čakovečkog PK samo tri stotinke.

Šurković je nastupila i u ‘A‘ finalu na 200 leđno te zauzela peto mjesto. 

Nakon tri od ukupno sedam dijelova prvenstva Plivački klub Jug, koji nastupa pod vodstvom Frane Ćirka i Andreja Drobca, ima osam medalja – zlato, pet srebrnih i dvije bronce.

03. svibanj 2024 03:56