StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

Miho Simović je sve bogatiji i bogatiji, kapetan Libertas Marinkolora se ne vraća praznih ruku sa seniorskog prvenstva Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
8. svibnja 2022. - 20:54
Svako malo je ovako - slavi Miho Simović, kapetan Stolnoteniskog kluba Libertas MarinkolorTonči Vlašić

Prošle godine je to uspio prvi put, a sad je to ponovio – Miho Simović je na seniorskom prvenstvu Hrvatske osvojio dvije medalje, obje su bronce, jedna je izborena u pojedinačnoj konkurenciji, a jedna u muškim parovima s Bornom Petekom iz Zagreba. Prošle godine, kad se prvi put u karijeri sa seniorskog prvenstva vratio s više od jedne medalje, bio je srebrni u muškim parovima (Lovro Zovko), te također brončani pojedinačno.

Oba puta, i prošle, i ove godine, ostvario je to na prvenstvu kojem je domaćin bio Vrsar. Ide kapetana Libertas Marinkolora. Ide, iako bi on, naravno, najviše volio da je na kraju stajao na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, i ne samo pojedinačno i u muškim parovima, već i u mješovitim parovima gdje nije uspio stići do polufinala, a što osigurava medalju.

Prvu medalju na seniorskom prvenstvu Simović je osvojio 2012. godine. U muškim parovima igrajući s Markom Habijanecom bio je brončani. Godinu poslije osvojio je broncu u pojedinačnoj konkurenciji, a i 2014. je opet bio na pobjedničkom postolju muških parova, ali prvi put u finalu. Nije tad uspio otići do kraja. Izborio je srebro igrajući s Lukom Fučecom. Bio je nakon toga 2016. brončani u paru s Tomislavom Zubčićem, pa 2017. po drugi put brončani u pojedinačnoj konkurenciji, a 2019. godine po drugi put u finalu muških parova, i drugi put doprvak. Srebro je 2019. osvojio s Tomislavom Japecom, klupskim suigračem. Najveći uspjeh ostvario je 2020. kad je igrajući s Tomislavom Kolerakom otišao do kraja na prvenstvu u Varaždinu.

Simović skuplja medalje na seniorskim prvenstvima, sa svojim Libertas Marinkolorom 'kante' prvaka Hrvatske i pobjednika Kupa Hrvatske. Prošli vikend je podigao pokal klupskog prvaka, idući vikend će pokušati to isto napraviti u Kupu Hrvatske, završnom turniru, koji se igra u Gospinom polju. 

04. svibanj 2024 11:21