StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI POLUMARATON

Lani ‘zec‘, sad na postolju. Zadatak 21,097 kilometar, a Dubrovčaninu zlato pobjeglo za 24 sekunde, i to nakon što je jučer slavio na Sprint Triatlonu na Korčuli

Piše Tonči Vlašić
28. travnja 2024. - 11:38

Željko Cota, 26-godišnji Dubrovčanin koji brani boje, i to uspješno Triatlon kluba Dubrovnik, drugi je na Dubrovačkom polumaratonu. Sat, 15 minuta i 24 sekunde mu je trebalo za istrčati 21097 metara. Samo 24 sekunde brži bio je John Mieszczanski iz SAD-a, dok je treći Ukrajinac Andrii Churanov, koji je za pobjednikom zaostao 40 sekundi...

- Dobro su slušale noge. Jučer sam bio na Korčuli, na Sprint triatlonu. Tko zna što bi bilo da nije bilo tog nastupa. Ali, ne tražim opravdanje. Danas sam non stop bio treći, ali sam na Boninovu uspio preteći Ukrajinca, probiti se na drugo mjesto. Nisam potom uspio stići i prvog Amerikanca - rekao je Cota, koji je prethodne dvije godine bio ‘zec‘ na Dubrovačkom polumaratonu. Trčao je s balonom, držao ritam određen dio puta, a sad je prvi put lovio pobjedu.

- Baš je bilo dobro - dodao je Cota.

Jučer prvi na Korčuli, pobjednik Sprint triatlona, a sad srebrni na Dubrovačkom polumaratonu. Kad voliš trčanje (zatim plivanje, vožnju biciklom, utrkivanje), a Cota voli, tad mu ništa nije teško. Na bulikan natjecanja je Cota ostvario uspjehe, sad je na tom popisu i Dubrovački polumaraton. 

image

Nevio Krešić je uručio medalju Željku Coti

Tonci Plazibat/Cropix
image

Nevio Krešić i Željko Cota

Tonci Plazibat/Cropix

I zlato u konkurenciji trkačica odlazi u SAD. Prva je bila Lauren Johnson, koja je Dubrovački polumaraton istrčala za sat, 27 minuta i 54 sekunde. Srebrna je bila Tara Malone iz Irske (sat, 33 minute i 15 sekundi), a do bronce je dotrčala Britanka Katie Horton (sat, 33 minute i 38 sekundi).

03. lipanj 2024 09:55