StoryEditorOCM
OstaloPOSTANI I TI ČLAN POBJEDNIČKE EKIPE

Kao u televizijskim prodajama, kad vam nude bulikan toga, tako se i kod Plivačkog kluba Jug može čuti: I to nije sve!

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2024. - 15:18

Nema natjecanja, u tijeku je pripremni period. Prve provjere u malom, 25-metarskom bazenu, Jugaši će imati sredinom listopada. 

- Glavni događaj je državno prvenstvo, koje je u drugoj polovici prosinca, a čekamo još, ne znamo odluku izbornika, hoće li Juraj Barčot i(li) Vlaho Nenadić ići na Svjetsko prvenstvo, koje je od 10. do 15. prosinca u Budimpešti – kaže Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug. 

Osmijeh je na licu, kako i ne bi kad je proteklo razdoblje bogato uspjesima. Nenadić juniorski doprvak Europe, Barčot finalist Europskog seniorskog prvenstva, Jug ekipni prvak Hrvatske, a na državnim prvenstvima medalja k’o u priči. 

- Koliko? – zastao je Ćirak. Ne želi falit, te je računao. 

image

Frane Ćirak, Plivački klub Jug

Bozo Radić/Cropix

- Osvojili smo na ljetnom u velikom bazenu sedamnaest medalja, šest zlatnih, Juraj je četverostruki prvak, a Vlaho dvostruki, plus šest srebrnih i pet brončanih. Na postolju su bili još Mario i Lara Šurković, Andrej Stojanovski, te sa štafetom je medalju osvojio i Bruno Tošović. 

Zatim tu je devet medalja s kadetskog prvenstva pod vodstvom bivšeg trenera Nikole Bogdanovića, sedam zlatnih i dvije srebrne medalje. Lukša Pavić je bio prvo ime cijelog natjecanja, ukupno šest zlatnih, četiri pojedinačna naslova. Zlatna je pojedinačno bila i Petra Smokvina. Jug je imao dvije štafete na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, te su se sa zlatom u Gruž vratili još i Tino Pecotić, i Niko Franković, i Teo Đurić, i Ivana Puljić.

image

Lukša Pavić i Petra Smokvina - jugovi kadetski državni prvaci

Tonči Vlašić/

Na Zimskom prvenstvu kadeti su osvojili ukupno šest medalja od čega četiri zlatne, jedno srebro i jednu broncu. I tad je Pavić ‘ludovao’, a i tad je s Pecotićem, Frankovićem i Đurićem osvojio zlato u štafeti...

I kao u televizijskim prodajama, kad vam nude bulikan toga, tako se i kod Plivačkog kluba Jug može čuti: I to nije sve!

Nije, pa se pamti protekle sezone Barčotovih 4:13.77 na 400 metara mješovito, u A finalu, a on tad još uvijek junior, i to dostignuće je bilo novi juniorski, mlađe seniorski i seniorski rekord Hrvatske. Punih 14 godina je Saša Imprić bio vlasnik državnog apsolutnog rekorda – 4:14.70, a Jugaš postao prvi u Lijepoj našoj koji je otišao ispod 4:14. Ujedno prvi Jugaš od samostalnosti koji je seniorski naslov uzeo oborivši apsolutni državni rekord, a za ne falit, uzeo je na državnom u 25-metarskom bazenu devet zlata, a Jug je pod vodstom Ćirka, te trenera Andreja Drobca, osvojio ukupno dvadeset i pet medalja. Pamti se kako su se Juraj Barčot i Lara Šurković po dvanaest puta penjali na pobjedničko postolje!

image

Lara Šurković (Plivački klub Jug)

Tonči Vlašić/

- I je li to sve? To je, ako ćemo o rezultatima, ono najvažnije, ali nije sve – razvukao je osmijeh Ćirak.

Oni najmlađi su na regionalnim prvenstvima, oni nemaju natjecanje na državnoj razini, osvojili bulikan medalja, 34 samo na ljetnom prvenstvu Dalmacije. Bilo je tu još nekoliko akcija reprezentacije, kontrolnih natjecanja, koja nisu prošla bez članova Juga. I sam Ćirak je dio te priče. Jedan je od trenera reprezentacije.  

- I je li to sad sve? Nije, danas smo počeli s upisima u školu plivanja, koji traju do 20. rujna. Pozivamo djecu rođenu 2016., 2017., 2018. i 2019. godine. Sve detaljne informacije o načinu prijave dostupne su na našoj stranici www.pkjug.hr, odgovori na upite mogu se dobiti na mail pkjugdubrovnik@gmail.com ili u našem tajništvu, pozivom na telefon 357022 – kazao je Ćirak. 

18. rujan 2024 10:48