StoryEditorOCM
OstaloPRVENSTVO HRVATSKE U KARATEU U KATAMA

Kakato nastavio niz osvajanja medalja na državnim prvenstvima: uzeo dvije bronce, a imao priliku za još jednu

Piše Tonči Vlašić
8. studenog 2021. - 11:29

Dvije medalje osvojio je Karate klub Kakato na državnom prvenstvu u katama u Slavonskom brodu, i obje u ekipnoj konkurenciji. Ekipa mlađih kadeta te učenika je treća u državi. Broncu u mlađim kadetima izborili su Dali Macanović, Marko Radivojević i Antonio Mikulić. Macanović i Mikulić su bili i u brončanoj ekipi u konkurenciji učenika u kojoj je treći član bio Filip Bjelica.

U pojedinačnoj konkurenciji nastupili su Asia Vlašić, Marta Bjelica, Dali Macanović i Marko Radivojević. Vlašić je u kategoriji mlađih kadetkinja, uzrast do 13 godina, s dvije uvjerljive pobjede izborila polufinale u kojem je poražena od braniteljice naslova nakon čega je izgubila i u repasažu borbu za broncu te zauzela peto mjesto. Bjelica je kategoriji učenica do 10 godina prošla 1. kolo, ali je u drugom izgubila od aktualne doprvakinje. Macanović i Radivojević su poraženi na startu, te nisu imali popravni.

image
Karate klub Kakato na PH u katama
image
Asia Vlašić (Kakato) - peto mjesto na PH

- Stječe se dojam kako smo imali slabiji nastup, međutim, kad se zna kako je konkurencija u katama više nego dobra, zadovoljan sam postignutim, pogotovo što većina nije nastupala od veljače prošle godine zbog korone i nije bila dugo vremena u mogućnosti trenirati u dvorani. Ipak je 20 mjeseci bez natjecanja previše, ali u posljednje vrijeme radimo dobro, te vjerujem kako će to donijeti još bolji rezultat na idućim natjecanjima, a pogotovo idućem prvenstvu – istaknuo je Željo Perković, trener Kakata.

Unatoč svemu dubrovački klub je nastavio niz osvajanja medalja na državnim prvenstvima.

image
Karate klub Kakato na PH u katama - s lijeva na desno: Arnela Ovčina, Asia Vlašić, Marta Bjelica, Željo Perković, Dali Macanović, Marko Radivojević, Antonio Mikulić i Filip Bjelica
05. srpanj 2024 06:01