StoryEditorOCM
OstaloKAKAV PODVIG

Juraj Barčot i Lara Šurković pune medaljama kufer Plivačkog kluba Jug, Dubrovčanin jutros osvojio četiri naslova državnog prvaka!

Piše Tonči Vlašić
16. prosinca 2023. - 13:27

Četiri naslova državnog prvaka osvojio je Juraj Barčot u jutarnjem programu trećeg dana Prvenstva Hrvatske u 25-metarskom bazenu, koje se održava u Rijeci. Jugaš je državni prvak na 200 prsno i 200 mješovito u svojoj, juniorskoj kategoriji, ali u obje discipline i u mlađe seniorskoj konkurenciji.

Na 200 prsno je Barčot, rođen 2005. godine, to uspio s vremenom 2:14.59. Svog vršnjaka Nikolu Zdrilića iz Nevere, koji je doprvak u obje konkurencije, nadmašio je za sekundu i 38 stotinki, dok je broncu u mlađe seniorskoj konkurenciji osvojio dvije godine stariji Filip Mujan iz Mornara, koji je za Barčotom zaostao sekundu i 48 stotinki, a tri sekunde i jednu stotinku brončanog u juniorskoj konkurenciji, Vita Radoša iz Mladosti. Jug će imati dvojicu svojih plivača u A finalu, kad se poslijepodne bude odlučivalo o najboljima u seniorskoj konkurenciji. Naime, šesto vrijeme kvalifikacija imao je mlađi senior Juga Andrej Stojanovski, koji je zauzeo peto mjesto u svom uzrastu (2:18.82).

Na 200 mješovito Barčot je do zlata stigao s vremenom 2:01.39. Srebreni Luka Čarapović iz Vukovara zaostao je za tri sekunde i 59 stotinki...

Jug je u subotnje prijepodne osvojio ukupno sedam medalja. Do tri preostale doplivala je mlađa juniorka Lara Šurković, koja je na 50 slobodno s vremenom 26.02 osvojila srebro u svom uzrastu, te broncu u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. Maja Perak je s vremenom 27.76 bila osma u mlađe juniorskoj konkurenciji. Šurković je s trećim vremenom kvalifikacija izborila nastup u A finalu.

Nakon četiri od ukupno sedam dijelova prvenstva Plivački klub Jug, koji nastupa pod vodstvom Frane Ćirka i Andreja Drobca, ima 15 medalja – pet zlatnih, šest srebrnih i četiri brončane.

 

04. svibanj 2024 11:52