StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Jugaši već slave u Rijeci: Juraj Barčot prvak i doprvak Hrvatske, četiri medalje Lare Šurković!

Piše Tonči Vlašić
15. prosinca 2023. - 11:52

Šest medalja već ima Plivački klub Jug na svom kontu nakon dva od ukupno sedam dijelova Prvenstva Hrvatske u 25-metarskom bazenu, koje se održava u Rijeci. Zlato, četiri srebra i broncu.

Juraj Barčot je juniorski prvak i mlađe seniorski doprvak na 200 metara leđno. Jugaš, rođen 2005. godine, svoj je zadatak isplivao za 1:58.56, u svojoj juniorskoj kategoriji za sekundu i 11 stotinki brže od srebrenog Vita Polanšćaka iz zagrebačke Mladosti, te osam sekundi i 14 stotinki brže od brončanog Nikše Martinovića iz Zagrebačkog PK. U mlađe seniorskoj konkurenciji samo je od njega bio bolji godinu dana stariji Petar Pavalić iz Olimpa Zabok, koji je imao 58 stotinki sekunde bolji rezultat.  

Uz to Barčot je izborio seniorsko ‘A‘ finale, koje se pliva poslijepodne. Njegovo vrijeme je drugo najbolje vrijeme kvalifikacija u apsolutnoj konkurenciji.

image

Lara Šurković (Jug)

Tonči Vlašić/

Lara Šurković je Jugu donijela preostale četiri medalje – tri srebra i broncu. Sva srebra je osvojila na 100 metara slobodno. Bila je druga u svojoj kategoriji – mlađe juniorke, kao i u kategorijama juniorki i mlađih seniorki, a imat će, kao i Barčot na 200 leđno, priliku i u seniorskoj kategoriji budući je njenih 57.51 ujedno drugo vrijeme kvalifikacija. Samo je bolja od Jugašice bila Ana Bobanović, članica riječkog Primorja, koja je 100 slobodno isplivala brže za 19 stotinki sekunde.

Broncu je Lara osvojila na 200 leđno u konkurenciji mlađih juniorki, dok joj je za medalju istog sjaja u juniorskoj konkurenciji nedostajalo 20 stotinki sekunde. I u toj disciplini je u seniorskom ‘A‘ finalu jer je njezinih 2:18.21 ukupno peto vrijeme kvalifikacija u apsolutnoj konkurenciji.

Plivački klub Jug pod vodstvom Frane Ćirka i Andreja Drobca nastupa s ukupno sedam plivačica i plivača. Na prvenstvu su još Maja Perak, Petra Smokvina, Bruno Tošović, Đivo Baletin i Andrej Stojanovski.

Prvenstvo završava u nedjelju, 17. prosinca.

03. svibanj 2024 18:19