StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Jug je već na sedam medalja: Juraj Barčot uzeo zlato, Lara Šurković broncu, a Vlaho Nenadić nove dvije medalje, slavi i KPK

Piše Tonči Vlašić
19. srpnja 2024. - 12:48

Vlaho Nenadić je donio Plivačkom klubu Jug dva zlata i srebro prvog dana prvenstva u Zagrebu, a drugog dana ‘ulov‘ dubrovačkog kluba povećao je Juraj Barčot, koji se okitio naslovom mlađe juniorskog prvaka Hrvatske na 400 mješovito. Uspio je to s vremenom 4:30,42, to je rezultat vrijedan 721 bod, a konkurenciju je ostavio gotovo devet sekundi. Toliko je zaostao srebrni Luka Čarapović iz Vukovara. U juniorskoj konkurenciji, također na 400 mješovito, Bruno Tošović je bio sedmi (4:53.16), a ukupno deseti, te ga čeka poslijepodne nastup u B finalu. Barčot će pak plivati u A finalu u kojem se odlučuje o naslovu seniorskog prvaka Hrvatske, a u koje je uplivao s najboljim vremenom.

image

Juraj Barčot (Jug)

Tonči Vlašić/
image

Lara Šurković (Jug)

Tonči Vlašić/

Medalju, broncu, uzela je mlađa juniorka Juga Lara Šurković na 50 leptir (29.62, isti rezultat imala je i Lena Prodanović iz Dubrave). U konkurenciji mlađih seniorki i mlađih juniorki Lara je bila peta, a šesta u apsolutnoj kategoriji te je čeka nastup u A finalu.

Nenadić je na 50 leptir juniorski i mlađe seniorski doprvak Hrvatske (24.88). Samo je od njega bio uspješniji Maro Miknić iz Nevere (24.48). Jugaš je s četvrtim vremenom kvalifikacija izborio A finale, te ima priliku doći i do medalje u seniorskoj konkurenciji na 50 leptir.

Plivački klub Jug nakon trećeg od ukupno osam dijelova prvenstva ima tri zlata, tri srebra i broncu. Nenadić dva zlata i tri srebra, Barčot zlato, a Lara Šurković broncu. Finalni blok drugog dana prvenstva u zagrebačkim Sveticama počinje u 17 sati.

Slavio je prijepodne i KPK jer je Laura Milina mlađe juniorska i juniorska doprvakinja na 200 leđno (2:28.10). Oba naslova je uzela Petra Mance iz Nevere s vremenom 2:19.13. Milina je ukupno petim vremenom kvalifikacija izborila A finale, a u B finalu će plivati Kapekašica, Ana Franić, koja je bila ukupno deveta (šesta u konkurenciji juniorki – 2:29.87).   

06. rujan 2024 18:26