StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Iva Oberan uzdignutih ruku napustila tatami zagrebačke Arene. Njena četvrta medalja s IJF-ovih Grand Prixa!

Piše Tonči Vlašić
14. rujna 2024. - 17:21

Nije uspjela u polufinalu, Japanka Kirari Yamaguchi, aktualna azijska prvakinja, bila je uspješnija, dobila je na wazari, te se na kraju u zagrebačkoj Areni, na Grand Prixu, najjačem turniru u Hrvatskoj, borila za broncu. Iva Oberan je do jučer imala tri Grandprix medalje, prva je bila srebro iz Portugala 2022., a prošle godine je uzela dvije bronce, opet je sretan bio Portugal, te potom Tadžikistan. Sad ima jednu broncu više!

U Zagrebu je nastup otvorila s dvije pobjede. Nakon što je u 1. kolu bila slobodna, dobila je potom Mađaricu Brigittu Vargu, a potom Francuskinju Gaetane Deberdt. U borbi za broncu svladala Izraelku Inbal Shemesh, 27-godišnjakinju, koja ima dva zlata i srebro s Grand Slamova, te dvije bronce s europskih prvenstava, juniorsko i mlađe seniorsko. 

Čestitke idu i Ivinom treneru Mateu Semizu.

image

Mateo Semiz

Tamara Kulumbegashvili/

Drugog dana Grand Prixa u Zagrebu nastupila je i Anđela Violić, koja je u kategoriji do 70 kilograma stigla do četvrtfinala. Nije uspjela potom izboriti polufinale, a zatim je poražena u repasažu, te je zauzela sedmo mjesto. 

Posljednjeg dana, u nedjelju, 15. rujna, na zagrebački tatami će Petrunjela Pavić, koja nastupa u kategoriji do 78 kilograma. 

16. rujan 2024 17:47