StoryEditorOCM
OstaloKARATE |

EVO NAS Povratak obilježili s medaljama, Željo Perković: ‘Razbili‘ smo tremu, vratili onaj osjećaj nastupa na tatamiju uoči najvažnijeg ispita!

Piše Tonči Vlašić
18. listopada 2021. - 13:14

Nakon 20 mjeseci, da, toliko je prošlo od zadnjeg nastupa – istaknuo je Željo Perković, trener i predsjednik Karate kluba Kakato. Sretan što je klub 'preživio' koronu, što je radio i snalazio se na razne načine kako bi opstao.

- Dugo, dugo se iz dobro poznatih razloga nije moglo u dvoranu, a ne može se ništa napraviti preko noći. Doslovno smo krenuli od nule. Ali, evo nas, tu smo – dodao je Perković, koji je sa svoja dva natjecatelja bio na turniru u Mostaru, te kao gost nastupio u 5. kolu Lige regije Hercegovina.

- Išli smo s dva natjecatelja, i oba su na kraju u svom uzrastu bili najbolji, a imali su uspjeha i u starijem uzrastu – rekao je Perković, a najbolji su Marko Radivojević i Dali Macanović. Radivojević je bio prvi u katama u kategoriji mlađih kadeta, ali i u starijem uzrastu, u kadetima. Macanović je bio najbolji u svom uzrastu u katama u konkurenciji petnaest učenika, a i on je potom nastupio u kategoriji kadeta te u katama izborio broncu.

image
Dali Macanović (Kakato) - prvi u katama u svom uzrastu - učenici te treći u katama u kadetskom uzrastu

- Nama je ovaj nastup u Mostaru bio jako važan jer za tri tjedna imamo državno prvenstvo, ići će ukupno četvero naših predstavnika, uz Macanovića i Radivojevića još Asia Vlašić i Marta Bjelica. S ovim nastupom u Mostaru smo 'razbili' tremu, vratili onaj osjećaj nastupa na tatamiju. Kako sreće da smo mogli imati još koju provjeru – rekao je Perković.

Domaćin državnog prvenstva je Slavonski Brod.

05. srpanj 2024 05:08