StoryEditorOCM
OstaloSPARTAN U SVETOJ NEDJELJI

Ekipa iz Dubrovnika na startu, zadatak ‘prava sitnica‘, a oni za cilj imaju svladati sve tri utrke i ukupno 75 prepreka u njima za manje od 30 sati!

Piše Tonči Vlašić
20. srpnja 2024. - 07:40

Utrke se održavaju u blizini jezera Orešje, a to je, ističu organizatori, savršeno mjesto za trčanje uz jezero i gledanje prekrasnog krajolika Svete Nedelje. Spartan Race spojit će uzbuđenje spartanskih izazova s prekrasnom ljepotom netaknute prirode. Iako je staza pretežno ravna, sudionici će biti očarani zabavnim preprekama, prolazima kroz vodu i prekrasnim krajolikom, stvarajući doista nezaboravno iskustvo za sve sportaše.

Utrke su smještene samo 30 minuta od glavnog grada Hrvatske. Sveta Nedelja je skriveni dragulj kojeg krase šarm i prirodni sjaj, slikoviti gradić, kažu, blagoslovljen je netaknutom prirodom koja nudi miran bijeg od užurbanog gradskog života...

Sve to privuklo je i ekipu iz Dubrovnika da sudjeluje na utrkama koje se održavaju u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom svjetski poznate franšize Spartan Race. Od njih petorice iskustva imaju Davorin Krešić, Franko Đugum i Denis Dilberović, dok su debitanti Mirnes Đugum i Jasmin Husejinović...

-Njima dvojici je ovo prvo, ali sigurno ne i zadnja Spartan utrka. Pripremali smo se svi skupa nekoliko mjeseci, neprekidno trenirali, i sad smo spremni. Puni smo optimizma i samopouzdanja. Prijavili smo se za nastup u sve tri utrke, koje se održavaju u manje od 30 sati, takozvanu Trifectu. Sve skupa je izuzetno zahtjevno, osim samog trčanja, kombinira i multifunkcionalne stanice i prepreke u najtežim mogućim uvjetima. Prijavilo se preko 1700 natjecatelja – javio se Davorin Krešić, do njega su u tom trenutku i  ostali, te prenosi što i oni kažu.

Franko i Denis, u čijoj su teretani odradili dio priprema, te Davorin su nastupili u Svetoj Nedjelji i lani.

- Ovo je drugo izdanje utrke u Svetoj Nedjelji. Prije smo išli na utrke u Sloveniju, Austriju i Italiji, a sad se Spartan Race održava i u nas. Ukupno nas u tri utrke čeka 75 prepreka, a ponavljam, bit ćemo sudionici u sve tri utrke, Sprint, Super i Beast, a to su utrke od 5, 10 i 21 kilometar i sve to planiramo odraditi u 29 sati. Ponavljam, spremali smo se, spremni smo i krećemo ov subote. Želimo sve tri utrke svladati u manje od 30 sati - poručila je ekipa iz Dubrovnika.

U petak su ‘bacili oko‘ na teren, kao i ostalih 1750 sudionika iz dvadeset i pet država svijeta...  

Danas kreću. Cilj je sutra.

08. rujan 2024 02:24