StoryEditorOCM
OstaloOLIMPIJSKI FESTIVAL DUBROVAČKO NERETVANSKE ŽUPANIJE

Domaćin zapjevao: ‘Ziga, zaga, ziga, zaga, zna se tko je ovdje gazda!‘

Piše Tonči Vlašić
21. svibnja 2024. - 18:47

Vremenska prognoza nije bila dobra, poslijepodne pljusak, te se s natjecanjem u Župi dubrovačkoj krenulo odmah nakon što je i posljednji vrtić stigao na igralište Nogometnog kluba Župa dubrovačka. I čim su mališani iz Vele Luke zauzeli svoje mjesto, krenuo je mimohod, te otvaranje Olimpijskog festivala dječijih vrtića Dubrovačko-neretvanske županije

- Ovo je manifestaciji koja, njegujući vrijednosti olimpizma kod najmlađih, promiče sport među djecom istovremeno ih učeći prijateljstvu, razumijevanju različitosti, nenasilju i natjecanju u fair play ozračju - istaknuo je Ivo Dragić, tajnik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije.

Mališane, prvi put u povijesti su nastupili i mali Lastovci, te vrtića ‘Anđeli čuvari‘ iz Korčule, pozdravila je u ime Općine Župa dubrovačka Katarina Barović, a nakon što se zavijorila na jarbolu olimpijska zastava, trčalo se, skakalo u dalj, bacalo lopticu, održano je i natjecanje u Vrtku, te se igrao nogomet.

Tko je sve bio u Župi dubrovačkoj osim Lastovaca i vrtića ‘Anđeli čuvari‘? Dva vrtića iz Grada Dubrovnika, dva najuspješnija s gradskog natjecanja - Pčelica Mokošica i Škatulica, zatim s istoka prema zapadu najjužnije hrvatske županije - Konavle, domaćin Župa dubrovačka, Slano, Ston, Orebić, Korčula, Blato, Vela Luka, te Ploče i Metković

Obitelj i prijatelji malih olimpijaca su napunili tribine igrališta. Kad je zaključeno natjecanje, računalo se - tko je najbolji? Opet je ukupni pobjednik Župa dubrovačka. Obranili su naslov pobjednika. Fair play je pripao malim Lastovcima, a poznat je domaćin 2025. godine - bit će to Dječji vrtić Konavle.  

Vremenska prognoza, srećom, nije bila dobra. 

USKORO OPŠIRNIJE

29. lipanj 2024 18:48