StoryEditorOCM
OstaloOPROŠTAJ

Argentina uzela poklone, naši se vraćaju kući. Kapetan je igrao posljednji put za reprezentaciju?

Piše Tonči Vlašić
27. rujna 2024. - 19:11

Hrvatska nije uspjela izboriti četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Imali su naši igrači pregršt prilika za vratiti se u utakmicu, ali nisu ih iskoristili. S druge strane, Argentina je iskoristila dvije pogreške naše obrane i prošla pobjedom 2:0 među osam najboljih. Tamo aktualne svjetske doprvake čeka susret s Kazahstanom. Naši se vraćaju kući. 

Da, kobne su bile dvije pogreške naših. Nakon 90 sekundi Argentina je povela preko Alana Brandija, a početkom nastavka, nakon tri minute i 9 sekundi igre, novu grešku naših u pogodak je pretvorio Matias Rosa. Nije da nismo imali prilika, prijetili smo, napadali, ali nismo uspjeli prirediti iznenađenje...

Branio je Zoran Primić, na kraju je on bio na klupi. Zaigrali smo na sve ili ništa, Tihomir Novak je bio u ulozi igrač/vratar. Dario Marinović je s kapetanskom trakom, ako se ne predomisli (te ako ga izbornik bude trebao), odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu reprezentacije. Oproštaj je najavio uoči puta u Uzbekistan. Njegova priča u dresu mini ‘Vatrenih‘ trajala je više od 16 godina. Bila je ovo njegova 104. utakmica za A reprezentaciju. Postigao je 70 pogodaka. Najbolji je strijelac reprezentacije svih vremena. 

Igrao je na četiri Europska prvenstva, sad je imao debi na Svjetskom prvenstvu. Bio je srebrna kopačka Eura 2012. godine kad je Hrvatska bila četvrta, jedini put igrala u polufinalu velikog natjecanja. 

Marko Kuraja, treći igrač u reprezentaciji na SP-u, koji je ponikao u Gospinom polju, zbog isključenja protiv Brazila propustio je ogled s Argentinom. 

ČETVRTFINALA SP-a

Gornji dio ždrijeba: Kazahstan – Argentina i Paragvaj - Francuska. Donji dio ždrijeba: Ukrajina – Venezuela, te Brazil – Maroko.

27. rujan 2024 19:13