StoryEditorOCM
OstaloJUDO

Anđela Violić osvojila Europski seniorski kup, a nije jedina Dubrovkinja na pobjedničkom postolju!

Piše Tonči Vlašić
21. rujna 2024. - 17:40

Anđela Violić je zlatna na Europskom seniorskom kupu u Podgorici u kategoriji do 70 kilograma, a Petrunjela Pavić je u kategoriji do 78 kilograma osvojila je broncu. Dvije judašice Dubrovnika 1966. na postolju. Još kad se zna kako ždrijeb nije bio lagan, kako se Violić na startu borila protiv Talijanke Irene Pedrotti, koja je bila sedma na posljednjem prvenstvu Europe, te sedma na posljednjem Svjetskom prvenstvu, onda još ljepše zvuči vijest iz Crne Gore.

Violić je u Podgorici dobila sve tri borbe, u polufinalu Ruskinju Kseniu Zadvornovu, a u finalu još jednu Talijanku, Claudiu Sperotti. Pavić je na startu zaustavljena od Australke Marie Swan, koja je na kraju osvojila srebro, a potom je Dubrovkinja s dvije pobjede kroz repasaž stigla do borbe za broncu, te je i ona, kao i Violić, ostvarila ukupno tri pobjede. Dobila je u repasažu Jovanu Stjepanović iz Srbije, potom Talijanku Rossanu Tocci, a na kraju za medalju Poljakinju Paulinu Muszynsku.

image

Petrunjela Pavić

Tonći Vlašić/

Nastupio je u Podgorici i Marko Tomašević, koji je poražen u ‘golden scoreu’. Člana Dubrovnika 1966. zaustavio je Pavle Petrović, reprezentativac Srbije.

Violić je drugi put u karijeri na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja Europskog seniorskog kupa.

image

Anđela Violić i trener Mateo Semiz

Tonči Vlašić/
21. rujan 2024 17:46