StoryEditorOCM
OstaloBADMINTON

14-godišnja Lea Burazor osvojila broncu u turniru pomlatka, a bodove u turniru iz serije Europskog kupa do 17 godina

Piše Tonči Vlašić
23. rujna 2024. - 15:21
Lea Burazor i Zoran Grbić, član Izvršnog odbora DSŠ-a, na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportaša grada DubrovnikaBozo Radic/Cropix

Lea Burazor, 14-godišnja članica Badmintonskog kluba Dubrovnik, osvojila je broncu igrajući s godinu dana mlađom Jelenom Čović iz zagrebačkog Medvedgrada 1998. na jedanaestom izdanju međunarodnog turnira Li-Ning Zagreb Youth Open.

Burazor i Čović su u četvrtfinalu turnira ženskih parova u konkurenciji igračica do 15 godina dobili austrijski par, Leonie Hiedl i Lea Mahr, a u četvrtfinalu Rumunjku Biancu Istrate i Slovenku Lauru Mataun Gerjevič, dok su ih u polufinalu zaustavile Turkinje, Hazal Bengisu Keskin i Beril Ozubir, koje su na kraju uzele zlato.

Dubrovkinja je, osim parove u svojoj uzrasnoj konkurenciji, nastupila i na osmom izdanju turnira Zagreb U17 Open iz serije Europskog kupa za uzrast do 17 godina, koji se igrao paralelno s 8. Li Ning Zagreb Youth Openom. U pojedinačnoj konkurenciji, iako tri godine mlađa od većine sudionica, zauzela je na kraju deveto mjesto. Dobila je na startu Rayu Zlatevu iz Bugarske, a potom Maltežanku Emily Abela te se plasirala u osminu finala u kojoj je izgubila od treće nositeljice, 16-godišnje Ukrajinke Yuliie Fomine, ali je pružila dobar otpor (15:21, 15:21). Fomine je na kraju osvojila bronco.

Burazor je još nastupila u mješovitim parovima, ali je tu, igrajući s Lovrom Matovinom iz koprivničkog Hartmanna, zaustavljena na startu.

Pobjedama u pojedinačnoj konkurenciji 14-godišnja Burazor je osvojila bodove za svjetsku rang listu u uzrastu do 17 godina.

25. rujan 2024 15:27