StoryEditorOCM
NogometMEDIJSKI POKROVITELJ DUBROVAČKI VJESNIK

Završen prvi Kup Svetog Vlaha: ŠN DU Talent, Stari aerodrom i splitski Hajduk otvorili šampanjac u Gospinom polju!

Piše Tonči Vlašić
11. veljače 2024. - 20:31

Četiri dana se igralo, odigrano je 78 utakmica, u skupinama je postignuto 195 pogodaka, a zatim je krenula završnica. U svakoj kategoriji prvo četvrtfinala, a danas, zadnjeg dana polufinala, te na kraju za treće mjesto i finala.

Prvo smo doznali tko su najbolji u konkurenciji najmlađih, rođenih 2014. godine. Pobjednički pokal podigla je Škola nogometa DU Talent, koja je skupa s Nogometnim klubom GOŠK Dubrovnik 1919. potpisala organizaciju turnira. Bio je ovo prvi Međunarodni nogometni turnir Kup ‘Sveti Vlaho’. Iduće godine je drugi.

- Ovo je turnir, koji bi trebao postati tradicionalan – poželjeli su još prije prve utakmice ovogodišnjeg premijernog izdanja Oliver Kljajić iz Nogometnog kluba GOŠK Dubrovnik 1919., te Hrvoje Šimunović iz Škole nogometa DU Talent. Njih dvojica su pokrenula priču, a zatim su pomogli mnogi, baš mnogi.

- Četiri dana smo imali i kvalitetnih utakmica, radosti kod pobjednika, tuga kod poraženog, i ne samo na terenu, već i na tribinama – istaknuo je Miho Arbulić koji je bio u ulozi delegata turnira, a on je dugogodišnji povjerenik za natjecanje mlađih uzrasta u Županijskom savezu Dubrovačko-neretvanskom. Non stop u Gospinom polju, i nije takav bio jedini.

Škola nogometa Du Talent je u finalu turnira 2014. godine dobila na penale vršnjake Zlatne lopte. Nakon što se nisu tresle mreže, na penale 6:5 za domaćina. U utakmici za treće mjesto Adriatik je s 1;0 svladao Župu dubrovačku. U polufinalu DU Talent je s 1:0 dobio Adriatik, a Zlatna lopta s 3:1 Župu dubrovačku.

image

Slavlje Škole nogometa DU Talent (turnir rođeni 2014.)

image

Turnir 2014. - pobjednik Škola nogometa DU Talent

Dino Avdić/

Stari aerodrom iz Podgorice je najbolji u turniru mališana rođenih 2013. godine. Bolji od splitskog Hajduka s 3:1. Istim rezultatom je prva ekipa Istre 1961. dobila slovenske Domžale u utakmici za treće mjesto. U polufinalu Hajduk bolji od sastava iz Pule s 1:0, a Stari aerodrom – Domžale 2:1.

image

Turnir 2013. - pobjednik Stari aerodrom iz Podgorice

Dino Avdić/

Na kraju finale najstarijih: Hajduk Split - Vojvodina Novi Sad 2:0. Prethodno u utakmici za treće mjesto penali nakon što se mreže nisu tresle, a na penale Istra 1961. - Župa dubrovačka 7:6. Hajduk je finale izborio 2:0 pobjedom protiv Istre 1961., a Vojvodina je bila bolja od Župe dubrovačke 1:0.

image

Turnir 2012. - pobjednik splitski Hajduk

Dino Avdić/

Organizatori su nagradili i najbolje pojedince. Turnir rođeni 2014. godine, najbolji strijelac je Mladen Čikeš (Adriatik), najbolji vratar Ante Vrkić (ŠN DU Talent), a najbolji igrač Šimun Kos (ŠN DU Talent). Zatim, turnir rođenih 2013. godine, najbolji vratar je Evan Belas (Istra 1961.), a nagradu za najboljeg igrača i strijelca ponio je Aleksij Ščekić (Stari aerodrom). I na kraju turnir rođenih 2012. godine gdje je najbolji strijelac Strahinja Batak (Vojvodina), najbolji vratar Andrea Sloković (Istra 1961.), a najbolji igrač Filip Zubak (Hajduk).

Nagrade su dijelili Hrvoje Šimunović, Oliver Kljajić, Hasan Kacić, Vinko Čikato, Vitomir Pavlić, Miho Arbulić, u ime Turističke zajednice grada Dubrovnika Marko Dadić i u ime Grada Dubrovnika pročelnik Dživo Brčić.

Ukupno je igralo 36 sastava i 495 mališana iz pet država, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

USKORO SLIKOVNICE FINALNOG DANA TURNIRA

27. travanj 2024 20:25