StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU LIGE PRVAKA

Utakmicu često dobivaju oni koji uđu s klupe – to je rekao Carlo Ancelotti kad je izdiktirao startnih jedanaest Real Madrida za finale na Wembleyju

Piše Tonči Vlašić
1. lipnja 2024. - 19:31

Utakmicu često dobivaju oni koji uđu s klupe – to je rekao Carlo Ancelotti kad je izdiktirao startnih jedanaest Real Madrida za finale na Wembleyju protiv Borussie Dortmund: Courtois na vratima, Carvajal, Rudiger, Nacho i Mendy u obrambenoj liniji, Camavinga, Kroos, Valverde i Bellingham u veznom redu, te naprijed Rodrygo i Vinicius.

Dakle, Luka Modrić je na klupi. On bi trebao ući u nastavku.

image

Carlo Ancelotti i Luka Modrić na konferenciji za novinare u Londonu uoči subotnjeg finala na Wembleyju protiv Borussie Dortmund za naslov klupskog prvaka Europe

Tonči Vlašić/

Jučer na konferenciji za novinare na kojoj su u Ancelottija bili Nacho i Modrić, dijete Reala, Nacho je ponikao u školu kraljevskog kluba, rekao je kako je ovo bio miran tjedan, a Modrić kako nije.

- Nije jer nas svi smatraju favoritom, ali mi ne razmišljamo tako. Utakmica je pedeset, pedeset. Igramo protiv Borussije Dortmund, a to je momčadi koja je imala fantastičnu sezonu – naglasio je Modrić. Jedno pitanje je bilo podsjetnik na put Reala do finala, činjenicu kako se opet vraćao iz ‘mrtvih’.

- Puno smo puta pokazali da kad stvari ne idu dobro, ne prestajemo se boriti – naglasio je kapetan hrvatske reprezentacije.

Edin Terzić još nije stavio potpis na zapisnik utakmice, ali španjolske kolege su već ispisale startnih jedanaest sastava iz Dortmunda. Ako nisu falili, Kobel će biti na vratima, otraga Ryerson, Hummels, Schlotterbeck i Maatsen, potom Can, Sabitzer, Adeyemi, Brandt i Jadon Sancho, a naprijed Fullkrug.

- Suprotstavit ćemo se iznimno snažnoj momčadi koja je često iskusila igranje finala, ali znamo da je sve moguće u jednoj utakmici. Da igramo deset puta s Real Madridom, vjerojatno bi bilo teško ukupno pobijediti, ali u jednoj utakmici, tijekom 90 minuta ili 120 minuta i jedanaesteraca, sposobni smo pobijediti svakog suparnika na svijetu – rekao je Terzić. 

Borussia je bila prvak jednom, 1997. godine, a Real Madrid je najtrofejniji. Čak 14 puta je podizao pokal prvaka Europe.

Hrvatska televizija na svom drugom programu, te Arenasport 1 prenose izravno finale iz Londona. Početak je u 21 sat. 

24. lipanj 2024 11:54