StoryEditorOCM
NogometBRAVO ‘PINTO‘

Unatoč grešci nagrada za najboljeg strijelca Prve županijske lige u sezoni 2022./23. finula u prave ruke

Piše Tonči Vlašić
4. listopada 2023. - 13:56

Ivo Mostahinić je uoči ogleda 2. kola, prve domaće utakmice njegovog Slavena, aktualnog prvaka, na Gnjilama u sezoni 2023./24., i to protiv prethodnog prvaka, ONK Metković, zaslužio pljesak. Tad je iz ruku Miha Arbulića, delegata utakmice, inače dugogodišnjeg povjerenika za natjecanje mlađih uzrasta, preuzeo priznanje za najboljeg strijelca Prve županijske lige u sezoni 2022./23.

Pinto’, kako ga od milja zovu, ugradio je najviše pogodaka u uspjeh Slavena, piše u službenom biltenu na kraju prošle sezone kako je 16 puta tresao protivničke mreže, jednom više od Balda Cicijelja (Sokol), Ivana Kordića (Orebić) i Josipa Zadra (Konavljanin).

Ipak, nek se zna, Mostahinić je postigao pogodak više nego piše - 17. Greška je napravljena još u 6. kolu kad je Slaven na Gnjilama bio bolji 5:1 od Žrnova. Paulo Opušić, suigrač Mostahinića, a u prvom dijelu sezone vodeći strijelac lige, ukazao je na nju. U zapisniku je pisalo kako je on postigao tri, a Mostahinić jedan pogodak, međutim, obojica su te nedjelje mrežu Žrnova zatresla po dva puta. Ta greška se, nevažno tko je napravio (je li zapisničar upisao krivo, je li delegat rekao krivo, a njemu možda sudac nakon utakmice, ako ćemo već o tome, trebali su gledat što je napisano i predstavnici klubova, koji potpisuju zapisnik), nažalost, nije nikad ispravila.

Srećom, najvažnije u ovoj priči, nagrada je finula u prave ruke, onom tko je prošle sezone postigao najviše pogodaka.

image

Ivo Mostahinić (Slaven) protiv splitskog Hajduka 2021. na Gnjilama

Tonči Vlašić/
30. travanj 2024 14:55