StoryEditorOCM
NogometHALO TURSKA!

Sudac, zašto? Glumac i ekipa slavili izjednačenje u 98., a on otišao gledat snimku. To nije napravio kad je Fenerbahčea stigao do pobjede u 89. minuti

Piše Tonči Vlašić
23. siječnja 2023. - 23:45

Ako Umraniyespor preživi, te ostane superligaš, pričat će se. Opet je izgubio, i to od velikog Fenerbahčea na svom terenu, i to s 1:2, i to se gledao VAR kad je domaćin izjednačio na 2:2, a nije se gledao kad je gost stigao u 89. minuti do pobjede…

Koliko nesreće, to je čudo, a jedan od glavnih aktera u toj priči posljednje utakmice prvog kola nastavka, koja je odigrana ovog ponedjeljka pod reflektorima, bio je naš Tomislav Glumac. 

Igrala se 63. minuta. Korner za domaćina. Glumac je krenuo u napad. Lopta ubačena pred vrata Fenerbahčea. Zna se kako je nogometaš iz Mokošice opasan u skoku. Međutim, dok se pripremao za skok, gurnut je s leđa. Sudac? Nije se oglasio.

U 73. minuti poveo je Fenerbahče. U 77. minuti je Umraniyespor izjednačio. Prije prvog pogotka istaknuo se vratar domaćih, ali se ne zaboravlja kako se tresao okvir gola, ne domaćina, već Fenerbahčea. I onda u 89. minuti napad domaćina, koji je očekivao slobodan udarac, prekršaj na njegovom igraču u polju gostiju, ako nije bio prvi, jest drugi, i dok je čekao da se napokon oglasi sudac, uslijedila je kontra gostiju. Ubačaj pred vrata. Glumac je pokušao prekinuti tu akciju, ali je zatresao vlastitu mrežu.

I to nije sve. U 98. minuti Glumac se borio i izborio loptu nakon koje je uposlio svoje napadače. U nastavku akcije Umraniyespor je izjednačio na 2:2. Erupcija oduševljenja na terenu i na tribinama, ali dok su domaći slavili, sudac odlazi gledat snimku te poništava pogodak uz obrazloženje kako je Glumac napravio prekršaj.

Naravno, skočili su domaći, kako se sad gleda VAR, a ne gleda se u 89. minuti. Nema tko nije osuo paljbu na suca i nakon utakmice, koja je zaključena tek u 107. minuti. Tako je Fenerbahče uzeo sva tri boda, te ostao u igri za naslov prvaka. I dalje je drugi, ali sad s 4 boda manje od lidera, Galatasaraya, dok je Umraniyespor i dalje na zadnjem mjestu.

- U gotovo svakoj utakmici smo blizu, ali nema bodova – javio se Glumac.

I njega boli činjenica što kriterij nije isti, ali ga više boli prethodni poraz, onaj u zadnjem  kolu prvog dijela, prije sedam dana, kad im je bodove odnio u derbiju začelja Istanbulspor

Ukupno je 19 klubova u Superligi. Četiri napuštaju ligu. Trinaesti Gaziantep ima 19 bodova, Umraniyespor na zadnjem mjestu s 14 bodova. Istanbulspor je na predzadnjem mjestu s 15 bodova. Iduće kolo Glumca i ekipu čeka novi derbi začelja: Antalyaspor – Umraniyespor. Antalyaspor ima 18 bodova i nalazi se na 15. mjestu, koje donosi spas..

Umraniyespor ima tri pobjede, pet remija i jedanaest poraza. Prva četiri poraza upisao je rezultatom 0:1, peti poraz rezultatom 1:2, sad opet 1:2...

- Da, uvijek blizu, ali... - ponovio je Glumac.

Ne gubi Umraniyespor, debitant u najvećem rangu, nadu. Još je puno bodova u igri, čak 51.

04. svibanj 2024 18:01