StoryEditorOCM
NogometDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU LIGE PRVAKA

Real Madrid dobio osmo finale za redom, Luka Modrić prošao kroz slavoluk pobjede!

Piše Tonči Vlašić
28. svibnja 2022. - 23:34

Luka Modrić je prošao kroz slavoluk pobjede. Real Madrid je dobio Liverpool u pariškom finalu. Prvak je Europe po 14. put! Real Madrid je dobio osmo finale u nizu. Zanimljivo, zadnji put je finale izgubio od Liverpoola, i to 1981. godine, i to upravo u Parizu. I tad je bilo, kao i ovaj put - 1:0. 

Doktor nogometa, kapetan hrvatske reprezentacije, osvojio je s Realom dvadeseti trofej. podigao je po peti put pokal prvaka Europe. Prethodno je to činio 2014., 2016., 2017. i 2018. godine. Opet je jedan Hrvat osvojio Ligu prvaka

Modrićeva lopta ima oči, i dalje je on čudo iako mu je 37 godina. Prije početka utakmice tribina Stade de Francea u 'bijelom' skandirala je njegovo ime.

image

Luka Modrić (Real Madrid), Sadio Mane i Mohamed Salah (Liverpool)

Liverpool je izgledao bolje. Dosta bolje, ali je Real Madrid imao na vratima čudesnog Thibauta Courtoisa. Dvije njegove sjajne obrane u prvom poluvremenu, a u drugom, što je sve obranio! Pogodak odluke postigao je Vinicius Junior u 59. minuti. 

image

Navijači Liberpoola iza ograde, a utakmica samo što nije počela

Thomas Coex/Afp

Pariško finale 2022. godine će ostati upamćeno po propustu organizatora, a zbog čega je kasnio početak finala. Prvo je odgođen za 15 minuta, a na kraju je lopta s centra krenula 36 minuta kasnije od predviđenog.

Zatvorili su Francuzi sve prilaze stadionu, puštali jednog po jednog navijača. Kad su igrači izašli na zagrijavanje, trećina mjesta na tribinama je bila prazna. I dok je trajalo na travnjaku zagrijavanje, izvan stadiona su navijači Liverpoola, ogorčeni što već nisu na svojim mjestima, krenulo preskakati ograde, a među njima je bilo i onih bez ulaznica.

Stigla je i potvrda kako je autobus s igračima Liverpoola na putu do stadiona zapeo u prometu.

Uglavnom, španjolski nogomet je slavio nakon sva tri finala Lige prvaka na Stade de Franceu – Real Madrid 2000. i 2022. godine, a Barcelona 2006. godine. Engleski nogomet je bio sudionik posljedsnja dva finala. Arsenal nije uspio dobiti Barcelonu...

Hrvatske zastave su se vijorile između ostalih na tribinama Stade de Francea. Luka Miodrić se zagrnuo jednom, te krenuo po zlatnu medalju.

26. lipanj 2024 01:50