StoryEditorOCM
Nogomet20. DVORANSKO PRVENSTVO VETERANA

Puno radosti, malo tuge, Neretva i Konavljanin po jedan, ali tri boda vrijedan, Dubrovčani bez primljenog pogotka, Jadran LP u četvrtoj, jedino nije uspjela...

Piše Tonči Vlašić
24. veljače 2023. - 23:10

Počelo je 20. Dvoransko prvenstvo veterana Hrvatskog nogometnog saveza. Grad Zadar je domaćin, igra se u dvorani ‘Krešimir Ćosić’ na Višnjiku te u dvorani Osnovne škole ‘Zadarski otoci’ na Bilom brigu.

Ukupno je 45 sastava na prvenstvu. Rekord. Osam je skupina glavnog turnira, a sedam skupina pozivnog turnira. Šest je sastava iz Dubrovačko-neretvanske županije, s tim što su u glavnom turniru dva, Neretva iz Metkovića i GOŠK Dubrovnik Veteran ’79, a u pozivnom Konavljanin, Jadran Luka Ploče, HNK Dubrovnik i Župa dubrovačka. Nakon natjecanja u skupini, svatko sa svakim, pobjednici skupina ostaju u igri za naslov prvaka, te četiri najbolja drugoplasirana sastava iz osam skupina glavnog turnira, s tim što pobjednici šest od sedam skupina pozivnog turnira razigravaju za mjesto u osmini finala, među 16 najboljih.

Prvog dana prvenstva, koje traje do nedjelje, 26. veljače, sastavi iz Dubrovačko-neretvanske županije su se više radovali, nego tugovali. Jadran Luka Ploče je pobjednik skupine ‘J‘. Prvo je s 4:1 bio bolji od zagrebačkog Trnja, a zatim istim rezultatom slavio protiv drugog sastava Sabunjara iz Privlake. Protiv Trnja Hrvoje Družijanić je postigao dva, a Hrvoje Vejić i Danijel Dabić po jedan pogodak. Protiv Sabunjara II Danijel Dabić dva, Alen Družijanić jedan, dok je jednom suparnik nespretno i nesretno zatresao vlastitu mrežu.

Ostali su u petak igrali po jednom. Konavljanin je dobio Škabrnju ’91 pogotkom Hrvoja Novaka, Neretva je svladala VG Boyse također s 1:0 (strijelac Ivan Galov), HNK Dubrovnik je s 2:0 svladao Stari Grad iz Šibenika pogocima Ante Daničića i Stjepana Reza.

Zatim, GOŠK Dubrovnik Veteran ’79 je odigrao bez pogodaka protiv GOŠK-a iz Kaštel Gomilice, dok Župa dubrovačka nije uspjela protiv Paga. Poražena je s 2:1 iako je povela već u 2. minuti pogotkom Iva Tina Raguža.

U subotu, 25. veljače, završava natjecanje po skupinama. Neretvu u skupini ‘C’ čeka ogled protiv Banjole, dok GOŠK Dubrovnik Veteran ’79. u skupini ‘G’ igra još protiv Stubice iz Donje Stubice. Drugi suparnik Konavljanina u skupini ‘L’ je No Limit Tvin iz Virovitice, u skupini ‘O’ Župa dubrovačka ima igrati protiv Dubrave Tim Kabel, a HNK Dubrovnik u skupini ‘N’ protiv Klanjeca.

Neretva je bila treća na prethodnom, 19. Prvenstvu, koje je održano u Belom Manastiru i Dardi početkom 2022. godine. Sabunjar iz Privlake brani naslov, dok su drugi bili veterani Bilice

09. lipanj 2024 08:28