StoryEditorOCM
NogometAPEL LUKŠI JAKOBUŠIĆU

Predsjedniče, vrime je: Istekao je kredit HNS-u, trenutak je da se s Poljuda zaderu!

Piše Frane Vulas/SD
24. studenog 2021. - 07:14

Točno je godina prošla od sastanka predsjednika Uprave Hajduka Lukše Jakobušića s tadašnjim prvim čovjekom HNS-a Davorom Šukerom u Zagrebu. Tog 24. studenoga prošle godine bila je to top tema zbog cijele “povijesti bolesti” odnosa Hajduka i HNS-a. Da je tako nazovemo pravim imenom jer drugo i ne zaslužuje zbog dugogodišnjih brojnih anomalija u hrvatskom nogometu pred kojima Hajduk kao jedan od rijetkih, nerijetko jedini, nije htio zatvarati oči.

No, Jakobušić je dolaskom na čelo kluba unio neku posve novu, pozitivnu energiju, duh promjena, britak i konkretan nastup bez okolišanja. Tako je i sastankom sa Šukerom tada pružio priliku da se postupno odnosi s vremenom normaliziraju, naravno samo ako se stvari u Savezu, hrvatskom nogometu pokrenu. Okrenuo je novi list, ali nipošto i novi obraz. Dapače, odmah je tada pred kamerama i diktafonima poslao jasnu poruku, donosi Slobodna Dalmacija. 

- Predsjednika sam upoznao sa svim što tišti Hajduk svih ovih godina, ali i mojim načinom funkcioniranja i kako gledam na sve to skupa. Šahovskim rječnikom na potezu je sada Savez, odnosno predsjednik... Moj fokus je Hajduk i tako će biti. Pogotovo u sljedećih godinu dana. Pratit ću (do tada) kako radi HNS – govorio je tada između ostalog Jakobušić.

A prije tri tjedna na predstavljanju novog trenera Hajduka Valdasa Dambrauskasa na temu godišnjice koju je tada proslavio na mjestu prvog čovjeka kluba, odnosno HNS-a, je rekao.

- Taj rok istječe 24. studenoga, tada sam to rekao. To što o tome ne govorimo, to ne znači da na tome ne radimo – naglasio je Jakobušić. No, već i tada je na temu suđenja dovoljno znakovito kazao kako je neuspjeh Bruna Marića što je nabavio njegov broj. Pa je i jasno poručio.

- Vidjeli smo da neki dopredsjednici smjenjuju druge dopredsjednike HNS-a ako su dovoljno glasni. 

I mi možemo biti dovoljno glasni. Ako se zaderemo, čut će se. Sigurno ćemo zauzeti neki stav. Trebamo biti u tijelima HNS-a, ali ne pod svaku cijenu.

Aludirao je očito pritom na način kako je poslije “dernjave” Damira Miškovića u veljači smijenjen prvi čovjek Komisije sudaca, dopredsjednik Saveza Ante Kulušić.

U međuvremenu je od lani, ne može se reći neočekivano, “branda” naslijedio Marijan Kustić. Ljetos. Kada je HNS imao i ključnu ulogu u promjeni poljudskog travnjaka. U međuvremenu je reprezentacija igrala u Splitu, tu je i izborila plasman na SP. Neke su se stvari definitivno pomaknule naprijed, ali u nekim je ipak nažalost sve ostalo po starom. A baš se namjestilo da se uoči ove godišnjice svašta događalo na derbiju na Miškovićevoj Rujevici i čekaju se kazne, prije svega baš ona Rijeci. Moratorij na kredit HNS-u je istekao. #Lukša, vrime je. Vrijeme je da se čuje, što Hajduk ima za reć’, donosi Slobodna Dalmacija. 

26. travanj 2024 09:55