StoryEditorOCM
NogometFINALE ŽUPANIJSKOG KUPA

Podvornica u centru! ‘Plava makinja‘ ne zna za poraz kod kuće u zadnjih šest utakmica, a Lapad je dobio zadnje tri u gostima

Piše Tonči Vlašić
29. svibnja 2024. - 09:52

Neretvanac šesti put pobjednik Županijskog kupa ili drugi put GOŠK Dubrovnik 1919.? Odgovor ćemo dobiti ove srijede, 29. svibnja. Finale se igra na Podvornici, u Opuzenu, od 17 sati. Ne bude li pobjednika nakon 90 minuta igre, odlučit će ga penali.

Zadranin Marko Pinčić je prvi poraz na klupi GOŠK Dubrovnik 1919. doživio u Opuzenu, bio je to njegov debi u prvenstvu na klupi dubrovačkog četvrtoligaša, koji je u tom trenutku i dalje bio posljednji na tablici. U idućih 12 utakmica osvojio je 25 od 36 mogućih bodova, a u Županijskom kupu preskočio Konavljanin, Neretvu i BŠK Zmaj (GOŠK Dubrovnik 1919. je prije dolaska Pinčića pod vodstvom Matea Kristića dobio na startu kupa Croatiju u Gabrilima).

Pinčić je neki dan izvlačio tko će biti domaćin finala, i sad ima priliku uzvratiti Neretvancu za poraz na Podvornici za bodove. Inače, ‘Plava makinja’ je i u prvom dijelu sezone bila bolja od GOŠK Dubrovnik 1919., a pobjeda na Lapadu u 3. kolu s 4:0 značila je oproštaj Darka Dražića od klupe dubrovačkog kluba (potom je u idućih 14 prvenstvenih utakmica momčad vodio Kristić).

U svom domu Neretvanac je u Županijskom kupu ostvario svoju najveću pobjedu ove sezone. Izbacio je branitelja naslova i najuspješniji klub najjužnije hrvatske županije zadnjih sezona, Jadran Luka Ploče, i to pobjedom 3:0. Potom je dobio Ponikve u Stonu, te Župu dubrovačku u Čibači.

Neretvanac je bez poraza kod kuće u zadnjih šest utakmica, tri pobjede i tri remija, a GOŠK Dubrovnik 1919. je dobio zadnje tri utakmice u gostima (dvije u prvenstvu, te polufinale Županijskog kupa). 

Finale Županijskog kupa sudi Ante Kosor. Pomagat će mu Ante Majčica i Ivan Kaleb.

27. lipanj 2024 21:07