StoryEditorOCM
NogometU DUBRAVCI ZAVRŠEN 2. KONAVLE KUP

Ove godine je slavio domaćin, koji je opet, kao i u polufinalu, izveo preokret!

Piše Tonči Vlašić
10. rujna 2023. - 20:48
Sokol je podigao pobjednički trofej. Nakon Konavljanina 2022., njegovo ime piše uz godinu 2023.Božo Radić/Cropix/

Sokol je podigao pokal pobjednika drugog izdanja Konavle kupa, kojeg igraju sva četiri predstavnika najjužnije hrvatske općine u Prvoj županijskoj ligi. Prvo, koje je odigrano u Gabrilima uoči sezone 2022./23., osvojio je Konavljanin, a sad je u Dubravci slavio domaćin, koji je u obje utakmice, polufinalu i finalu izveo preokret.

U polufinalu je Sokol gubio od Konavljanina šest minuta prije kraja s 2:0, slavio s 3:2, a sad u finalu je Croatija povela u 7. minuti pogotkom Luke Curića. Nikša Dragić je izjednačio na 1:1, te pogodio za konačnih 2:1. Oba puta je bio siguran realizator najstrože kazne. Prvi put u 28., a drugi put u 45. minuti.

Slaven, koji je u polufinalu poražen 1:0 od Croatije, dobio je Konavljanin u utakmici za treće mjesto s 2:0. Prvi je mrežu sastava sa Šupjake zatresao Paulo Opušić u 48. minuti, a 20 minuta poslije i Domagoj Metković. 

Obje utakmice sudili su Maroje Kokanović, Romano Radonić i Ivan Batarelo

image

Pobjednički pokal Konavle kupa

Božo Radić/Cropix/
image

Nino Dubretić je uručio pokal za treće mjesto Ivu Mostahiniću ‘Pintu‘ (Slaven)

Božo Radić/Cropix/
image

Vlahu Grbešiću (Croatija) pokal za drugo mjesto uručio je gospar Nino Obradović, 89-godišnjak, koji je bio predsjednik GOŠK Juga, Slavena i Sokola...

Božo Radić/Cropix/
image

Ivo Kovačević (Sokol) preuzeo je pobjednički trofej iz ruku općinskog načelnika gospara Boža Lasića

Božo Radić/Cropix/
image

Sokol - pobjednik 2. Konavle kupa

Božo Radić/Cropix/

Nova sezona u Prvoj županijskoj ligi počinje u nedjelju, 24. rujna. Slaven, prošlogodišnji pobjednik, gost je Maestrala, Croatija ide u Metković gdje je čeka ONK Metković, dok su Konavljanin i Sokol domaćini. U Čilipe dolazi Župa dubrovačka, a u Dubravku Gusar. Prvi konavoski ogled za bodove je već u 2. kolu kad je Croatija domaćin Konavljaninu, a u 3. kolu je dupli program u Konavlima (Konavljanin - Slaven i Sokol - Croatija). 

29. travanj 2024 20:09