StoryEditorOCM
NogometMEMORIJALNA UTAKMICA

Opet su se okupili i prisjetili svog Zlatka Sentića: ‘Pamtimo Te po dobroti, s ljubavlju spominjemo i čuvamo u srcu!‘

Piše Tonči Vlašić
14. svibnja 2022. - 18:48
Uspomena na Zlatka Sentića, bivšeg dubrovačkog (malo)nogometaša, poslije trenera generacija malih nogometaša - njegovi prijatelji, nekadašnji suigrači, djeca koju je trenirao, okupili su se u Gospinom polju...

Opet su se okupili, odigrali utakmicu. Samo jednom nisu. Korona ih je zaustavila prije dvije godine, ali ni te 2020. godine nisu zaboravili svog Zlatka Sentića. Tad nisu igrali, ali su otišli na Boninovo, te položili cvijeće i zapalili svijeće na njegovo posljednje počivalište.

Jedanaest godina je prošlo od njegove prerane smrti, točnije, sutra, u nedjelju, 15. svibnja, bit će točno jedanaest godina. Zlatko Sentić je bio nogometaš i malonogometaš, nakon igračke karijere trener generacija i generacija malih dubrovačkih nogometaša. Napustio nas je u 47. godini života nakon duge i teške bolesti.

Sentić je, kako su uvijek isticali nogometaši koje je trenirao, obilježio jedan veliki dio njihovog dijetinstva, s njim su dijelili puno lijepih i nezaboravnih trenutaka. Pamte ga po dobroti, s ljubavlju ga spominju i čuvaju u srcu.

- Kad bi morao birati, seniori ili djeca, uvijek bi izabrao rad s najmlađima – isticao je Zlatko Sentić.

- Veliki ljudi kao Ti ne umiru, oni žive s nama i zato Ti hvala! – napisali su 2011. godine, opraštajući se od svog trenera, mali nogometaši.

image

Memorijalna nogometna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Tonći Plazibat/Cropix
image

Memorijalna nogometna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Tonći Plazibat/Cropix
image

Memorijalna nogometna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Tonći Plazibat/Cropix

Danas su se oni koji su s njim dijelili dobro i zlo na terenu, ali neki od njegovih 'malih' nogometaša, koje je učio osnove nogometa, vodio na prve utakmice, okupili na umjetnoj travi Gospina polja. Zaigrali, te se na taj način još jednom sjetili svog suigrača, trenera, prijatelja...

image

Zlatko Sentić 2010. godine na lapadskom travnjaku

Tonči Vlašić
08. srpanj 2024 10:13