StoryEditorOCM
NogometDUBROVČANIN U RUMUNJSKOJ SKUPLJA TROFEJE

Ni legendarni Maradona s Karpata nije uspio stati na kraj nizu Adnana Aganovića!

Piše Tonči Vlašić
17. srpnja 2023. - 22:54

Skuplja Adnan Aganović trofeje ‘po stare dane’, i čuva ‘naljepnicu’, koja stoji uz njegovo ime, a na kojoj piše ‘Mister 100 posto’. Naime, 36-godišnji Dubrovčanin je šesti put u karijeri igrao utakmicu za trofej, i niti jednu nije izgubio!

Zatim, prošle sezone je po prvi put u karijeri branio, te obranio naslov. Uspio je to u Kupu Rumunjske, a sad je to ponovio u Superkupu. Oba puta je Sepsi OSK ‘skinuo‘ prvaka. U ovo isto vrijeme, prošlo ljeto, CFR Cluj s 2:1, a sad s 1:0 Farul Constantu, koju vodi legendarni Gheorghe Hagi, ‘Maradona s Karpata’.    

Aganović je tako protiv kluba za koji je igrao u sezoni 2015./16., došao do svog četvrtog trofeja s klubom iz Sf. Gheorghea (toliko ih je Sepsi OSK i osvojio), a ukupno petog u Rumunjskoj gdje je 2016. osvojio prvi trofej u karijeri - Kup sa Steauom, tj. FCSB-om, kako se danas zove bivši europski prvak iz Bukurešta, dok je jedan kup uzeo dok je igrao na Cipru za AEL Limassol.

Prošle sezone Aganović je unatoč ozljedama upisao 33 nastupa. Bio je jedan od najboljih asistenata rumunjskog prvenstva. Za Sepsi OSK je odigrao do danas 97 prvenstvenih, 14 (super)kup, te 5 utakmica u europskim kupovima. I ove sezone ga sa Sepsi OSK-om čeka Europa! Suparnik je CSKA iz Sofije. Tko bude uspješniji ostaje u igri za nastupom u skupini Konferencijske lige.

image

Adnan Aganović (Sepsi OSK)

Sepsi Osk/

U karijeri, koju je počeo na Lapadu, Aganović je izvan Dubrovnika igrao u Lijepoj našoj za Trogir, Međimurje, Varaždin i Istru 1961., u Sloveniji za Koper, u Rumunjskoj za Brasov, Constantu, Steauu i Sepsi OSK, na Cipru za AEL Limassol, u Turskoj za Altay i u Grčkoj za AEL Larissu.

Na startu novog prvenstva, nakont trijumfa u Superkupu, Sepsi OSK je osvojio bod kod Rapida iz Bukurešta odigravši bez pogodaka. Prvi suparnik kod kuće bit će im u petak, 21. srpnja, Universitatea Craiova 1948., koju su prošle sezone ispratili kući s četiri pogotka u mreži. Jedan, treći u 4:0 pobjedi postigao je Aganović.

- Cilj nam je ući u doigravanje za prvaka -  istaknuo je Dubrovčanin. 

04. svibanj 2024 04:23