StoryEditorOCM
NogometEUROPSKI ČETVRTAK, GOST PAOK

Nevjerojatne stvari se događaju na Poljudu. Kriv je Lukša Jakobušić, tu nema dileme!

Piše Tonči Vlašić
10. kolovoza 2023. - 11:18

Kreću navijači put Poljuda. Hajduk – PAOK će prvi put opalit po lopti u 21 sat. Lukša Jakobušić, Župljanin na čelu splitskog kluba, sanja dug život u Europi, nastup u skupini Konferencijske lige bi mu razvukao osmijeh na licu, donio mir, napunio kasu, te bi se tad mogli povući još neki potezi, a sve kako bi ‘Bili‘ bili još jači. Naravno, dug je još put do europske skupine. Nije PAOK zadnja prepreka. Tek prva. Još nije odigrana ni prva minuta...

Poraz u Superkupu od Dinama na startu ostavio je Poljud bez novog trofeja, ali potom pobjeda protiv istog suparnika na istom mjestu u 1. kolu prvenstva, i kad se nakon prvaka usred Maksimira dobila i euopska Rijeka u Splitu,  sve se ‘užgalo’. Rasprodan stadion u Jadranskom derbiju, sad, kad nema gostujućih navijača, bit će Poljud pun k’o šipak. Nema nikakvih sigurnosnih zona. Koliko je bilo protiv Rijeke? 32.584 gledatelja. Dakle, večeras će više.

Više od 90.000 članova, sve je bliže brojci od 20.000 preplatnika! Padne li PAOK, moglo bi u nedjelju protiv Slaven Belupa opet ulaznica bit poput glavnog zgoditka na lotu.

Nevjerojatne stvari se događaju na Poljudu. Kriv je Jakobušić, tu nema dileme. Ne zaboravljamo njegove riječi još dok je stolovao u Gružu: ‘Osobno želim emociju. Emociju u terenu, emociju na tribinama, emociju kod svih ljudi u i oko kluba. Brojke bez emociju su samo statistika, a sa emocijama to je sport!

Nek se večeras, kad su brojke u pitanju, okreće samo ona uz ime Hajduka, nek nula stoji non stop uz ime PAOK-a.

image

Prva utakmica ove sezone (Hajduk - Rijeka 1:0), a Poljud pun

Tonči Vlašić/

Hvala Vam što vjerujete u nas!

Dragi navijači, dragi članovi, Hajduk je pomaknuo još neke granice, oborio nove rekorde. Imamo najveći broj članova u svojoj 112. godišnjoj povijesti. Neki će reći da je ovo euforija, ali da parafraziram “splitsko stanje uma”, čini mi se da je ovo hajdučko stanje uma. Već tri godine zagovaramo zajedništvo i očigledno ga imamo. Imamo i brojke. Međutim, zajedništvo bez brojki nema snagu, a brojke bez zajedništva su samo brojke. U ovom trenutku s vašoj energijom, emocijom i ljubavi mi imamo i zajedništvo i brojke i to rezultira Hajdukom koji je bitan ne samo u Splitu, Dalmaciji i Hrvatskoj nego i na karti Europe. Iz ove perspektive čini mi se 100.000 članova vrlo dostižno. Imamo preko 17.800 pretplatnika, a nakon dva rasprodana stadiona imamo i preko 26.000 gledatelja koji su osigurali svoje mjesto na utakmici sa sportskim prijateljima iz Slaven Belupa. To pomiče nove granice. Očekuje nas prva ovosezonska europska utakmica na Poljudu. Pokažimo još jednom kako se voli svoj klub, kako se navija za svoj klub, ali prije svega dostojanstveno i sportski. Mi to znamo, mi to možemo i toliko smo puta to pokazali. Prije svega zbog samih sebe, a potom i radi svih ostalih u Europi. Hvala vam što vjerujete u Hajduk, hvala vam što vjerujete u nas! - istaknuo je Jakobušić nakon što je Hajduk objavio kako je prošao brojku od 90.000 članova!

image

Jadranski derbi na Poljudu pratilo je 32.584 gledatelja!

Tonči Vlašić/
29. travanj 2024 21:50