StoryEditorOCM
NogometČETIRI DANA DO POVIJESNE UTAKMICE

Nema više karata za Hajduka - oglasio se Jadran Luka Ploče: ‘Dojam je, da je 10.000 stolica, sve bi bilo rasprodano!‘

Piše Tonči Vlašić
27. listopada 2023. - 09:33

Nema više ulaznica. Rasprodano! – oglasio se Nogometni klub Jadran Luka Ploče. Kad su donijeli odluku da ulaznica bude 20 eura, doživjeli su kritike, ali kad su svima objasnili kako žele privući što više ljudi, kako žele da se utakmica osmine finala Kupa Hrvatske i prvo službeno gostovanje jednog velikana, a to jest splitski Hajduk, odigra u sjajnom ambijentu, te kako toliko košta najam montažnih tribina, sve ono što se treba napraviti kako bi se ista mogla postaviti, dobili su podršku.

Danas, dan nakon što je Jadranovo poprimilo sasvim drugačiji izgled, kad je igralište okruženo tribinama od sedam redova, i još kad se na pomoćno igralište postavi tribina za 300 mjesta na kojoj će biti djeca iz Škole nogometa, ponos.

- Jesam, ponosan sam, a vjerujem kako se tako osjeća svatko ne u klubu, već u Pločama, pa i šire – kaže Tihomir Krstičević, prvi čovjek pločanskog kluba. I on, kao i svi, kad je završeno postavljanje tribina na istoku i jugu, svako malo baci pogled prema igrališta.

- I uživa – dodaje. Uhvatili smo ga s torbom na leđima. Trka amo, trka tamo. Na Jadranovom kao u mravinjaku. Pogotovo kad je prva ekipa imala trening na pomoćnom igralištu s umjetnom travom pod vodstvom Miša Krstičevića i Darka Cvijanovića. I dok trenerski dvojac priprema subotnje gostovanje kod Radnika u Križevcima, uokolo terena, navijači o Hajduku, Hajduku i opet Hajduku.

image

Trening nogometaša Jadran Luka Ploče (trener Mišo Krstičević)

Tonči Vlašić/
image

Trening nogometaša Jadran Luka Ploče

Tonči Vlašić/
image

Trening nogometaša Jadran Luka Ploče

Tonči Vlašić/
image

Trening nogometaša Jadran Luka Ploče

Tonči Vlašić/
image

Trening nogometaša Jadran Luka Ploče (pomoćni trener Darko Cvijanović)

Tonči Vlašić/
image

Trening nogometaša Jadran Luka Ploče

Tonči Vlašić/

- Samo da bude lijepo vrijeme u utorak – poželjeli su svi u Pločama. Prošli domaći zadatak protiv Hrvatskog dragovoljca je u subotu, 21. listopada, zbog nevremena prekinut u 23. minuti. Nije se, kažu, vidjelo s jedne na drugu stranu terena, a za deset minuta travnjak se, koliko je palo kiše u tom kratkom vremenu, našao pod vodom. Bio je na utakmici u Pločama povjerenik natjecanja Josip Brezni, te je odmah postignut dogovor s klubom iz Sigeta, zaostatak će odraditi 29. studenog u 13.30 sati.

Tihomir Krstičević zahvaljuje svima koji su doprinijeli da u Pločama, za povijesnu utakmicu s Hajdukom Jadranovo ovako izgleda, više od 3000 sjedećih mjesta, a iako to nije rekao, sad ga očito boli glava zbog poziva svih onih koji žele doći na utakmicu, a nisu na vrijeme osigurali ulaznicu kojih više nema.

- Interes je nekoliko puta veći. Dojam je, da je 10 tisuća stolica, kako bi sve bilo rasprodano – oglasio se pločanski klub.

Četiri dana su do utakmice Jadran Luka Ploče s Hajdukom u osmini finala Kupa Hrvatske. Pločanski ‘Plavi’ sad hitaju na sjever, u Križevce. Čeka ih u subotu od 15 sati derbi 11. kola trećeg razreda. Radnik je lider. Ima njihov domaćin tri boda više, ali i utakmicu više.

Potom, tri dana nakon utakmice u Križevcima, povijesna utakmica. Prvi put u 64 godine od osnutka kluba službena utakmica protiv prvoligaša, i to ni manje, ni više nego protiv splitskog Hajduka.

29. travanj 2024 14:38