StoryEditorOCM
NogometPRIJELAZNI ROK

Napustio Hajduka, opet je tamo gdje je u pobjedi 3:1 protiv Debrecena imao čak dvanaest obrana

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2024. - 08:04
Danijel Subašić s Karlom Sentićem slavi pobjedu Hajduka u Gorici 1:0 (13. kolo, sezona 2022./23., 15. listopada 2022.)Miro/

Karlo Sentić više nije član splitskog Hajduka. Na vratima prve momčadi ‘Bilih‘ bio je u 18 službenih utakmica. Potom je posuđen mađarskom Diosgyoru, pa kazahstanskom Ordabasyu, a sad je 22-godišnji Dubrovčanin dogovorio novi dolazak u Diosgyor, mađarskog prvoligaša, ali ne na posudbu. Hajduk će dobiti 25 posto od njegove buduće naknade za transfer - stoji u vijesti, koja je potvrđena prvog dana srpnja.

Sentić je ponikao u Nogometnoj akademiji Libertas. Potom je preselio u Split, te u dresu mlađih uzrasta ‘Bilih‘ stigao i do dresa mlade reprezentacije, a zatim i do mjesta vratara prve momčadi. U završnici sezone 2022./23. trener Ivan Leko je povjerenje dao iskusnijem, Ivanu Lučiću, a kako se na Poljudu čekao povratak ozlijeđenog Lovre Kalinića, tako je Hajduk odlučio prošlo ljeto da Sentić (opet) ide na posudbu, da brani, a ne da sjedi na klupi, te stječe iskustvo.

Pamti se prije debija za prvu momčad Hajduka posudba u Varažđin s kojim je izborio povratak u najveći rang, i baš je on bio jedan od ključnih igrača. Nakon toga se vratio u Poljud, dobio priliku, isticao se na vratima prve momčadi Hajduka, ali kad su krenuli loši rezultati gurnut je u stranu. Ispalo je kako je on krivac za loše rezultate, a nije bio... Pamtimo poraz 0:4 u Maksimiru od Dinama. Da nije bilo Karla, bilo bi još i gore, a on tad nije bio kriv ni za jedan primljeni pogodak. 

image

Karlo Sentić na vratima mađarskog DVTK

Dvtk/

I onda prošla sezona. Nije ga bilo na Poljudu. Počeo je na vratima DVTK, bio po ocjenama najbolji vratar mađarske lige. Devet nastupa. Pamti se kako je protiv vodećeg Debrecena u pobjedi 3:1 u derbiju 7. kola imao čak dvanaest obrana. Da, dvanaest! Zatim je početkom ove godine otišao u bogati Kazahstan, ali tamo nije dobio priliku braniti.

I tako je opet dobio poziv iz DVTK. Branio je prvo poluvrijeme protiv Putnoka u pripremnoj utakmici. Bio čiste mreže. Finulo je 5:0, na poluvremenu je bilo 3:0. Sad je krenuo s novim klubom na pripreme u Austriju...

Ostat će za sva vremena: Sentić je s Hajdukom osvojio u sezoni 2022./23. Kup Hrvatske. Pamti se kako je skinuo penal kod Mladosti iz Ždralova, u 2:0 uspjehu u osmini finala. Zatim, pamtit će se kako je bio kapetan B momčadi Hajduka. 

image

Startnih jedanaest Hajduka, 21. listopada 2022., Dubrovčanin, Karlo Sentić po prvi put protiv Dinama (14. kolo, 1:1 pred 32.600 gledatelja)

Ante Cizmic/Cropix
02. srpanj 2024 08:17